Af - 20/10-14 15:20

Nej, du får ikke gratis flybillet for et 'follow'Nej, du får ikke gratis flybillet for et 'follow'

En kedelig tendens breder sig på Instagram - falske konkurrencer, der lover brugerne gratis præmier.

storybild

(Billede: Polfoto/Collage)

Det hollandske flyselskab KLM advarer forbrugerne - hvis du falder over en officielt udseende konto i deres navn, der lover gratis flybillet til de første 10.000 followers, så er der tale om fup.

Det skriver selskabet på Instagram, hvor de viser foto af flere falske profiler, der på kort tid har fået tusindvis af håbefulde følgere.

Indlæser

Please know that all accounts claiming to be KLM are fake, other than the @KLM account! We will never give away any tickets just for following.

Se på Instagram

- Vi kommer aldrig til at give nogle flybilletter bare for at følge os, skriver KLM.

Også en metroxpress-læser har oplevet problemet herhjemme, hvor der er udlovet gratis sko til følgere af en konto, der udgiver sig for at være webbutikken Zalando.com.

Politiet advarer: Denne mail skal du slette
Politiet advarer: Denne mail skal du slette

Der er nogle helt overordnede ting, man kan holde øje med, hvis man støder på en mistænkelig konkurrence, siger Jakob Steenstrup fra Forbrugerrådet Tænk.

- Det er svært at helgardere sig, for nogle svindlere er jo ret dygtige til at få det til at se reelt ud. Men overordnet handler det om at bruge sin sunde fornuft og være skeptisk, hvis noget virker mærkværdigt og urealistisk, siger han.

Jakob Steenstrup bemærker, at de falske konkurrencerne, der snyder tusindvis af Instagram-brugere, ofte er kendetegnet ved, at man bliver lovet et populært produkt, som eksempelvis en mobiltelefon eller en rejse.

Danskere fanget i dyr datingfælde
Danskere fanget i dyr datingfælde

Han anbefaler at være på vagt, hvis profilen netop er oprettet og indeholder stavefejl.

- Hvis det er svært at finde ud af, hvem der egentlig er afsender på konkurrencen, er der grund til at være varsom, siger Jakob Steenstrup, der også anbefaler at holde øje med advarsler fra andre forbrugere.

Har du prøvet at falde for falske Instagram-konkurrencer? Så send os dit tip på mail til nani@mx.dk - eller snap os på mxfeed.

Ensomme Instagram-fotos får nyt liv på nettet
Ensomme Instagram-fotos får nyt liv på nettet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Nye detaljer afsløret om...
bt.dk
Efter tv-dokumentar: Direktør stopper...
bt.dk
'Har du også prøvet at begå klassisk...
bt.dk
Se billedet: TV-ekspert raser over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx