15/03-16 02:02

Ministerium beskyldes for at sminke kontanthjælpsreformMinisterium beskyldes for at sminke kontanthjælpsreform

Beskæftigelsesministeren bruger for høje tal om kontanthjælpsmodtageres rådighedsbeløb, mener kritikere.

storybild

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) beskyldes for at pynte på kontanthjælpsmodtageres rådighedsbeløb. (Billede: Free/Pressefoto Beskæftigelsesministeriet, Kim Vadskær.)

Et par på kontanthjælp med tre børn vil med det nye kontanthjælpsloft have cirka 15.000 kroner til rådighed om måneden, efter at huslejen er betalt.

Og det er et rimeligt niveau, har beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) fremført flere gange i debatten om de nye kontanthjælpsregler.

Men de familier, der bliver hårdest ramt af kontanthjælpsloftet, skal kun budgettere med 12.609 kroner om måneden i rådighedsbeløb. Det viser nye beregninger på baggrund af tal fra Danmarks Almene Boliger, BL, og Danmarks Statistik, skriver Ugebrevet A4.

Det fører til kritik af Beskæftigelsesministeriet for at give et uklart billede af kontanthjælpsmodtagernes økonomi, efter at en ny reform efter alt at dømme bliver vedtaget torsdag.

- Det er utrygt, at politikerne skal tage stilling til kontanthjælpsreformen på baggrund af nogle udregninger af rådighedsbeløb, som virker relativt usikre, siger Jann Sjursen, der er formand for Rådet for Socialt Udsatte, til Ugebrevet A4.

Med 12.609 kroner om måneden efter at huslejen er betalt, kommer parret med tre børn ned under det minimumsbudget, som er fastsat af et ekspertudvalg.

Ifølge udvalget skal et par med to børn have 13.122 kroner om måneden for at "opretholde et acceptabelt leveniveau".

- Med minimumsbudgettet har du kun til dagen og vejen. Hvis du kommer ned under det, får du problemer med at have råd til tøj, mad og medicin, siger Lars Andersen, der er direktør for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og medlem af ekspertudvalget, til Ugebrevet A4.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) skriver i en e-mail til Ugebrevet A4:

- Det har været afgørende for regeringen, at kontanthjælpsloftet har den rette balance mellem et rimeligt forsørgelsesniveau på den ene side og et reelt incitament til at arbejde på den anden. Den balance ligger i regeringens kontanthjælpsloft.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Stewardesse faldt ud af fly og døde
bt.dk
Madskolen: Sådan laver du smukke...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx