Af - 28/01-14 11:39; Opdateret: 28/01-14 11:52

- Det er ikke vores politik at sælge til Goldman- Det er ikke vores politik at sælge til Goldman

Anette Vilhelmsen 'har fuld tillid' til Corydons Dong-aftale, men er samtidig kritisk over for at sælge til Goldman Sachs.

storybild

Det er store Dong-dag i dag: Flere partiers folketingsgrupper holder møder om statens salg af 19 procent af energi-giganten til Goldman Sachs, og finansminister Bjarne Corydon (S) skal i samråd om sagen. (Billede: Polfoto/Jens Dresling (arkiv))

- Jeg har tillid til, at af finansministeren har fået den bedste aftale hjem. Det er regeringens ansvar, og det står vi fuldstændig ved.

Sådan lød ordene her til formiddag fra SF's formand Anette Vilhelmsen om det omstridte salg af 19 procent af Dong Energy til amerikanske Goldman Sachs.

S-koryfæer raser over Corydon: Regeringen bruger 'pølseargumenter'
S-koryfæer raser over Corydon: Regeringen bruger 'pølseargumenter'

Men samtidig lagde hun ikke skjul på sin manglende begejstring for køberen:

- Det er ikke SF's politik at sælge specifikt til Goldman Sachs, sagde hun i forlængelse af, at partiets landsledelse forleden vedtog en kritisk udtalelse om salget.

PensionDanmark: Vi overbød Goldman
PensionDanmark: Vi overbød Goldman

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi i SF er bekymrede, tilføjede formanden, der alligevel ikke ville overveje det krav om at udsætte beslutningen, som Enhedslisten og flere socialdemokratiske folketingsmedlemmer har fremsat.

- Beslutningen skal træffes på torsdag, sagde Vilhelmsen, inden hun gik ind til det møde i SF's folketingsgruppe, der afholdes netop nu tirsdag formiddag, hvor sagen diskuteres.

SF er blevet tørre i halsen
Tilbuddet fra blandt andre Goldman Sachs udløber ellers først om over et halvt år, og det undrer derfor Enhedslistens finansordfører Frank Aaen, at beslutningen absolut skal træffes på torsdag:

- For mig at se vil man først og fremmest have sagen lukket i en fart, fordi man godt kan se, at der hele tiden kommer ting frem, som sætter spørgsmålstegn ved, om det er en klog aftale, der er indgået, siger han til Information.

Kritikere vil demonstrere mod Dong-salg
Kritikere vil demonstrere mod Dong-salg

Det afviser finansminister Bjarne Corydon (S):

- Vi skal ikke udsætte noget, der i givet fald ville koste os penge som skatteydere, og ultimativt koster os arbejdspladser, siger han til Ritzau.

Andre SF'ere end Anette Vilhelmsen var endnu mere klare i deres kritik end partiformanden på vej ind til gruppemødet her til formiddag:

- Dette her er en kamel, der stiller sig oven på bunken af kameler, der er blevet slugt af SF, sagde folketingsmedlem Karsten Hønge.

DF til Corydon: Få nu brygget de kander kaffe
DF til Corydon: Få nu brygget de kander kaffe

- Vi er blevet noget tørre i halsen, tilføjede Hønge, der er suppleant for Anne Baastrup, som i øjeblikket er sygemeldt.

Senere i dag skal finansminister Bjarne Corydon (S) i samråd i Landstingssalen på Christiansborg og svare på en række spørgsmål fra Enhedslisten om Dong-salget. Allerede nu har han dog skriftligt afvist, at de forskellige Dong-tilbud kan blive lagt frem.

I dag bliver Corydon grillet over Dong-handel
I dag bliver Corydon grillet over Dong-handel

'Finansministeriet finder ikke grundlag for at bede Dong Energy om at ændre de indgåede fortrolighedsaftaler, således at de investorer, der har deltaget i processen, vil kunne offentliggøre deres tilbud,' skriver Corydon i et skriftligt svar til Folketingets Finansudvalg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kriminel søn får sin familie smidt ud...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Biolog advarer hundeejere: Pas på,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx