26/01-14 08:29

Nu skal økologiske varer være billigereNu skal økologiske varer være billigere

Politikerne bør fjerne momsen på økologiske varer, så forbrugerne får større lyst til at købe dem. Det mener John Wagner, som er administrerende direktør for De Samvirkende Købmænd.

storybild

Politikerne bør fjerne momsen på økologiske varer, så forbrugerne får større lyst til at købe dem. Det mener John Wagner, som er administrerende direktør for De Samvirkende Købmænd. (Billede: Polfoto)

- Når en kunde står ved køledisken og konstaterer, at en økologisk svinekotelet koster 50 procent mere end en almindelig svinekotelet, så er det simpelthen en skræmmende forskel, siger John Wagner.

Han repræsenterer gennem De Samvirkende Købmænd 1250 butikker og en årlig omsætning på 100 milliarder kroner. Han blander sig i debatten, som begyndte med DR-dokumentaren Svineriget, der viste forbrugerne de forhold, som grisene har i landbruget.

Læs om: sexede reklamer, økomælk og det der påvirker dit  barn
Læs om: sexede reklamer, økomælk og det der påvirker dit barn

- Vi ser da gerne, at vi får et større salg af produkter, som er sunde for både mennesker og dyr. Det er en naturlig del af vores samfundsansvar, siger John Wagner.

Økologien boomer igen trods krise
Økologien boomer igen trods krise

- Det må være muligt at fremme sund forbrugeradfærd Hvis momsen på økologiske varer fjernes, vil staten mangle en indtægt. Har du et bud på finansieringen?

Økologer: Mindre kød på menuen redder ikke verden
Økologer: Mindre kød på menuen redder ikke verden

- Nej, og det nytter heller ikke, at man nærmest skal komme med en fuld finansieringsmodel hver eneste gang man forsøger at diskutere mulighederne for at fremme en sund forbrugeradfærd, siger John Wagner. De Samvirkende Købmænd repræsenterer bl.a. discountkæderne Rema 1000 og Kiwi samt Spar, SuperBest og 7-Eleven.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Ny bekymring for Hareide: Endnu en...
bt.dk
Så du detaljen ved Pione Sistos...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx