Af - 11/06-15 12:33

Kan koste Løkke sejren: Derfor er K på vej ud i mørketKan koste Løkke sejren: Derfor er K på vej ud i mørket

Konservative er faretruende tæt på spærregrænsen, og hvis de ryger under, vil det koste Lars Løkke Rasmussen statsministerposten, siger Henrik Qvortrup.

storybild

Ser Løkke nervøs ud? Det bør han være, siger metroxpress' politiske kommentator, Henrik Qvortrup. (Billede: Polfoto)

- Jeg kan huske, da Bendt Bendtsen var formand. Der sagde man hånligt, at 10 procent af stemmerne var alt, hvad han kunne hive hjem. Nu ville de give deres højre arm for det halve.

Krisen er til at tage og føle på for Søren Papes Konservative, og ifølge den seneste meningsmåling fra Greens er de røget helt ned på 2,5 procent af stemmerne.

Her får Pape SoMe-tips og tricks af Hemmingsen
Her får Pape SoMe-tips og tricks af Hemmingsen

Metroxpress' politiske kommentator Henrik Qvortrup mener ikke, det er utænkeligt, at det traditionsrige parti ryger under 2 procent, og dermed ryger ud af Folketinget 18. juni.

- Problemet for dem er, at når et parti er på vej ned, så bliver det selvforstærkende. Man kan se det i reaktionerne på deres 'naziislamisme'-kampagne. Jeg tror, at mange er enige i budskabet, men når et parti på vej ned spiller 'nazi-kortet', så får det et skær af desperation, siger Qvortrup.

Søren Pape: - Jeg kæmpede for at gå med i luciaoptoget
Søren Pape: - Jeg kæmpede for at gå med i luciaoptoget

- Desuden er de klemt fra alle sider, fordi Liberal Alliance står stærkt på konservative værdier, og er gået rent hjem hos de unge, og giganten Venstre tager stemmerne på den anden side, siger han.

- Men hvordan er det gået så galt?

- Problemet er, at de for længe har stået uden en markant frontfigur. De har tydelige problemer med, hvor de skal lægge sig i markedet, og tager alle ledige standpunkter. Det bliver til en desperat famlen, siger Qvortrup.

Pape tvivler på måling: Så lavt ligger vi ikke
Pape tvivler på måling: Så lavt ligger vi ikke

- Har Søren Pape ikke været det rigtige valg som formand?

- Man snakker om Pape-effekten, men polemisk sagt er Nikita Klæstrup nærmest mere kendt end Pape. Han er ikke medlem af Folketinget, og han har ikke formået at trænge igennem medie-lydmuren. Alt får en nedturs-vinkel, når det handler om Konservative. Pape-effekt er blevet lig med ingen effekt, siger Henrik Qvortrup.

Ryd forsiden: Nikita Klæstrup smider kludene i dansk magasin
Ryd forsiden: Nikita Klæstrup smider kludene i dansk magasin

- Vil det koste Løkke statsministerposten, hvis Konservative kommer under spærregrænsen til valget?

- I så fald vil der være et stort stemmespild for blå blok, og så er Løkke chanceløs, lyder dommen fra metroxpress' politiske kommentator.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx