Af Jeppe Elkjær Andersen - 27/11-17 21:03

Ulækkert fund i Københavns Havn: Kæmpe brøler er årsagen Ulækkert fund i Københavns Havn: Kæmpe brøler er årsagen

Her er det, de fandt i vandet.

storybild

Københavns Havn. ARKIVFOTO. (Billede: benita marcussen)

Ad flere omgange har Københavns Kommune konstateret forhøjede niveauer af bakterier i en del af Københavns Havn hen over sommeren og efteråret.

Fejlen er blevet forsøgt udbedret flere gange - men der kæmpes fortsat med at udrydde problemet fuldstændigt.

Det skriver Ingeniøren.

Der nærmere bestemt tale om E. colibakterier og såkaldte intestinale enterokokker i den del af Købanhavns Havn, der hedder Sandkaj, som ligger i Nordhavnen.

Netop den type bakterier og enterokokker kunne tyde på, at der har været toiletvand i havnen. Og ved nærmere undersøgelser viste det sig, at en ejendom i området havde fået sluttet afløb fra toiletter til en af de hovedledninger - som By & Havn under Københavns Kommune ejer - der løber ud i havnebassinet.

Derved blev toiletvand ledt ud i havneområdet ved Sandkaj, så prøver fra stedet viste en voldsom stigning i netop E. colibakterier og intestinale enterokokker i vandet.

Flere problemer

Den fejl blev hurtigt opdaget og udbedret, men selvom det var en forbedring, var der fortsat problemer. Og igen var problemet en forkert tilkobling.

»Den anden omgang af undersøgelser var sværere, fordi vi ikke kunne se noget på vandet. Så vi måtte i gang med at spærre de enkelte rør af med balloner og så måle, om det ændrede bakteriekoncentrationen. Til sidst fandt vi ud af, at det var nogle køkkenvaske, der var koblet forkert på,« siger Hans Vasehus fra By & Havn til avisen.

Sandkaj skulle have været åbnet for offentligheden 16. august. 8. november viste nok en vandprøve, at niveauerne i havnen endelig var inden for de opsatte krav. Men den næste måling var trist læsning.

Igen blev der konstateret forhøjede bakterieniveauer, og nu skal By & Havn igen på arbejde med at finde frem til, hvor forureningen kommer fra.

I den forbindelse kom det frem, at det ikke kun var vvs'en, der var problemer med.

»Vi fandt forskellige byggematerialer nede i kloakledningerne. Blandt andet var der kommet selvnivellerende beton helt ud i vores hovedledninger. Det er ikke lige, hvad man forventer at finde,« siger Hans Vasehus til avisen.

Han håber, at problemerne snart er løst, og påpeger, at der ikke er tale om enorme summer, som By & Havn har brugt på at udbedre problemerne. Men endnu står det ikke helt klart, hvad regningen kommer til at løbe op i.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde reddede to-årig dreng væk fra...
bt.dk
Nægtede at følge...
bt.dk
Filmet på video: Talte prins William...
bt.dk
Dansk Supermarked præsenterer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx