Af Ritzau - 30/08-16 10:09; Opdateret: 30/08-16 11:02

Regeringen: Halvdelen af SU'en skal være lånRegeringen: Halvdelen af SU'en skal være lån

Det er behov for at gøre SU-systemet mere modstandsdygtigt, skriver regeringen i sin 2025-plan.

storybild

Regeringen mener, at rentefrit SU-lån skal udgøre halvdelen af det samlede beløb, de studerende får til rådighed fra staten. Det fremgår af udspil til 2025-plan. (Arkivfoto.) (Billede: Henning Bagger)

Regeringen mener, at et rentefrit SU-lån skal udgøre halvdelen af det samlede beløb, de studerende får til rådighed fra staten. Det fremgår af udspil til 2025-plan, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fremlægger i dag på et pressemøde i Statsministeriet.

- Det danske SU-system er mere generøst end tilsvarende ordninger i andre lande, herunder i vore nordiske nabolande. Samtidig er SU-systemet under pres fra et stigende antal udlændinge, der søger den danske uddannelsesstøtte.

- Der er derfor behov for at gøre SU-systemet mere modstandsdygtigt mod pres udefra og justere SU’en og i stedet bruge nogle af de mange penge aktivt til at styrke vores uddannelser, fremgår det af regeringens udspil.

Ifølge regeringens plan skal SU-stipendier og rentefrit SU-lån derfor hver udgøre halvdelen af det samlede beløb, som de studerende får til rådighed af staten.

SU-omlægningen skal have virkning for dem, der starter på en uddannelse fra medio 2019.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx