Af Ritzau - 30/08-16 10:09; Opdateret: 30/08-16 11:02

Regeringen: Halvdelen af SU'en skal være lånRegeringen: Halvdelen af SU'en skal være lån

Det er behov for at gøre SU-systemet mere modstandsdygtigt, skriver regeringen i sin 2025-plan.

storybild

Regeringen mener, at rentefrit SU-lån skal udgøre halvdelen af det samlede beløb, de studerende får til rådighed fra staten. Det fremgår af udspil til 2025-plan. (Arkivfoto.) (Billede: Henning Bagger)

Regeringen mener, at et rentefrit SU-lån skal udgøre halvdelen af det samlede beløb, de studerende får til rådighed fra staten. Det fremgår af udspil til 2025-plan, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fremlægger i dag på et pressemøde i Statsministeriet.

- Det danske SU-system er mere generøst end tilsvarende ordninger i andre lande, herunder i vore nordiske nabolande. Samtidig er SU-systemet under pres fra et stigende antal udlændinge, der søger den danske uddannelsesstøtte.

- Der er derfor behov for at gøre SU-systemet mere modstandsdygtigt mod pres udefra og justere SU’en og i stedet bruge nogle af de mange penge aktivt til at styrke vores uddannelser, fremgår det af regeringens udspil.

Ifølge regeringens plan skal SU-stipendier og rentefrit SU-lån derfor hver udgøre halvdelen af det samlede beløb, som de studerende får til rådighed af staten.

SU-omlægningen skal have virkning for dem, der starter på en uddannelse fra medio 2019.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'I folkeskolen blev vores små sedler...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx