Af - 17/09-13 08:00; Opdateret: 17/09-13 16:43

Bankbosser får gyldne håndtryk for 140 millionerBankbosser får gyldne håndtryk for 140 millioner

Selv om bankdirektørerne ikke altid har gjort deres arbejde tilfredsstillende, kan de sjældent være utilfredse med aftrædelsen.

storybild

Amagerbankens Jørgen Brændstrup øverst til venstre, Danske Banks Eivind Kolding til højre og Frank Kristensen fra Vestjysk Bank nederst til venstre er blandt de bankdirektører, der har scoret de højeste summer. (Billede: Polfoto)

Da Eivind Kolding i går morges blev fyret som topchef for Danske Bank, kunne han samtidig tage mindst halvandet års løn med sig ud af døren, hvilket svarer til omkring 21,9 millioner kroner.

Han stiller sig dermed i rækken af bankdirektører, som har modtaget et gyldent håndtryk i millionklassen, efter de er smuttet fra jobbet af den ene eller anden grund.

LÆS OGSÅ: Aktionærerne jubler over Eivind Kolding-fyring

Siden 2008, hvor finanskrisen har fået fyringerne til at regne ned over banksektorernes topchefer, er der blevet udbetalt intet mindre end 140 millioner kroner i ‘gyldne håndtryk’ til 18 direktører, viser metroxpress’ gennemgang.

LÆS OGSÅ: Fyret Eivind Kolding får formue fra Danske Bank

Og beløbet vil nærme sig de 200 millioner kroner, hvis Finn Strier Poulsen fra EBH Bank, vinder sin voldgiftssag om 23 millioner og Mogens Mortensen fra den krakkede Tønder Bank får ret i sit krav på 33 millioner kroner mod konkursboet.

De gyldne håndtryk vækker ofte stor utilfredshed blandt bankernes aktionærer, der betaler regningen.

LÆS OGSÅ: Her er andre fyrede og forgyldte topchefer

- Vi har set nogle eksempler på elendige direktørkontrakter, hvor man først har kørt en bank i sænk og derefter har fået en stor pose penge for at forlade den synkende skude, siger direktør for Dansk Aktionærforening Jens Møller Nielsen, der dog mener, at der er en vis logik i deres lange opsigelsesperioder.

- Gyldne håndtryk i millionstørrelsen kan virke som ekstreme beløb for almindelige aktionærer og kunder. Men fyringen af Eivind Kolding illustrerer også, at man som topchef lever livet farligt, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
FCM-guldvindere: 'Stakkels' Brøndby...
bt.dk
Denne pølsevogn skal lukke, fordi den...
bt.dk
Ny forskning: Derfor må du IKKE sove...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx