Af Nadia Guldbæk Welch - 12/08-17 11:50

26-årig kvinde fik absurd tilbud: 'En god date og så kan vi se på, om lejligheden kunne blive din'26-årig kvinde fik absurd tilbud: 'En god date og så kan vi se på, om lejligheden kunne blive din'

26-årige Sof Naujo står ligesom mange andre unge i København og søger bolig. For et par måneder siden søgte hun en lejlighed, men i første omgang hørte hun ikke noget fra udlejeren. Senere vendte han dog tilbage med et svar, der i den grad overraskede hende.

storybild

Sof Nouja blev en smule overrasket over den besked, hun fik fra en mulig udlejer. (Billede: Privat)

'Hej Sof. Tak for din henvendelse. Desværre er lejligheden lige blevet udlejet.' Sådan startede udlejeren en sms, der dog ikke endte med at være en ren afvisning.

'Jeg er dog villig til at genoverveje valget, da jeg faldt over din IG og synes du er en yderst blikfangende pige. Følg mig gerne tilbage, hvis du lyster? Min profil er xx. Min tanke gik på følgende: En god date med undertegnede og så kan vi efterfølgende se på, om lejligheden ikke kunne blive din alligevel? Hvad siger du? Win-win situation,' lød det.

En besked, som Sof Naujo ikke lige regnede med, og hun har ikke sendt et svar retur.

- Jeg har ikke svaret ham, fordi jeg var så chokeret over manglen på respekt. Jeg følte ikke, han fortjente et svar, siger Sof Naujo, der ikke ved, hvor udlejeren fik hendes nummer fra, da hun i første omgang skrev til ham på Facebook.


Hun har ledt efter en lejlighed i tre måneder, og det er bestemt ikke første gang, hun oplever at få beskeder af den karakter.

- Jeg føler ikke engang, det er noget enestående. Jeg vil sige, at i hele min boligjagt generelt, har jeg fået mange af den slags beskeder, hvor man bliver taget useriøst som pige i stedet for at forstå alvoren i, at man leder efter et sted at bo. Jeg er ikke interesseret i de lumre forslag og tilbud. Jeg synes, det er helt uhørt, men samtidig ved jeg, der er så stor desperation på boligmarkedet i København, så jeg tror, mange udnytter det, siger den 26-årige kvinder, der i mange år har arbejdet som professionel danser.

Gennem sit fag har hun også oplevet at få diverse tilbud, og hun har egentlig vænnet sig til at ignorere det. Dog mener hun alligevel, det er vigtigt at sætte en grænse for, hvad man skal finde sig i, for hun har også hørt om veninder, der har fået lignende tilbud i forbindelse med boligsøgningen. Også BT har tidligere kunnet fortælle om en ung pige, der blev tilbudt en bolig til halv-pris, hvis hun gav oralsex til udlejeren.En tendens, Sof Nouja mener bør stoppe.

- Jeg er ikke feminist på den måde, så jeg vil ikke sige, at mænd skal det ene eller andet, men jeg føler bare, at når man er boligsøgende og står i en stressende situation, burde mænd have nok respekt for kvinder til at forstå, det ikke lige er der, du skal være lummer, siger Sof Nouja, der understreger, at hun egentlig er ret tykhudet og på ingen måde 'hader mænd'.

Og hun har absolut intet imod at få verbale komplimenter i sig selv, men i dette tilfælde er situationen anderledes.

- Jeg er bare mere træt af, at der er nogle mænd, der ikke kan skelne tingene. Havde han skrevet, at lejligheden var optaget, men at jeg så sød ud og ville invitere mig ud, så havde det været en anden snak. Så havde det ikke været en stødende besked på samme måde. Men han siger, han har udlejet lejligheden. Det er jo fucked i forhold til den person, den er lovet til. Men han beder mig også om at gøre noget med ham for at få lejligheden, siger Sof Nouja, der endnu ikke har fundet en bolig.

Hun er dog ikke blevet skræmt af oplevelsen, fordi hun selv i en tidlig alder tog en beslutning om ikke at gøre tjenester for at opnå ting. Hun kunne godt forestille sig, at andre piger ville blive skræmte ved at få sådan en besked. Og Sof Nouja har også oplevet, at flere fyre har skrevet til hende, at hun skal 'slappe af', efter hun delte et billede af sms'en på sin Instagram-profil. En holdning, hun dog bestemt ikke er enig i.

- Der er mange, der har den holdning, at man skal tage det roligt, ligesom dem der siger, at når en fyr slår én i røven, er det bare et kompliment. Det er det ikke. Jeg er ikke snerpet og synes ikke, at alle mænd er idioter, men jeg vil gerne have lov til at have min egen personlige grænse, slutter Sof Naujo.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sportsvogn til millioner blev...
bt.dk
Ung mor sagsøger tv-kanal: Blev fyret...
bt.dk
Makabert ligfund i dybfryser skaber...
bt.dk
Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx