Af - 29/01-15 14:27

WWF anklager: Sushi-restauranter blæser på truede fisk. Se hvor du kan spise med god samvittighedWWF anklager: Sushi-restauranter blæser på truede fisk. Se hvor du kan spise med god samvittighed

Ifølge WWF dumper 7 ud af 9 restauranter i en ny test, og mindst 3 af dem serverer truede dyr for deres kunder.

storybild

WWF dumper en række sushirestauranter, og beklager, at de ikke i ny guide kan give minuskarakterer til dem der sælger fredede fisk. (Billede: Polfoto/Arkiv)

- En lang række af Danmarks største sushi-restauranter har ikke spor styr på bæredygtigheden og serverer makirulle og nigiri med truet ål, tun og andre sårbare fisk og skaldyr – alt sammen uden at kunderne har en chance for at vide, hvad de spiser.

Sådan lyder kritikken i dag fra WWF, som nu udgiver en stjernebaseret Sushi-guide, som Verdensnaturfonden håber sushi-kunder fremover vil bruge til selv at blive klogere på, hvilke af fiskene på menukortet, som overhovedet er bæredygtige.

- WWF har gennemgået Danmarks ni største sushi-kæder og givet restauranterne stjerner fra 1-5 ud fra fem parametre blandt andet om der serveres truede fisk og skaldyr, hvordan og hvor de er fanget eller opdrættet, udtaler Iben Rathje, fiskeripolitisk medarbejder i WWF Verdensnaturfonden.

Tidligere ansatte: Kinesiske kokke knoklede ulovligt 12 timer af gangen
Tidligere ansatte: Kinesiske kokke knoklede ulovligt 12 timer af gangen


Af guiden fremgår ifølge WWF, at brancen ikke har meget at prale med:

- Hele seks ud af ni sushi-kæder skraber bunden og får 0 stjerner ud af 5 mulige i en ny Sushi-guide, der er udgivet af WWF Verdensnaturfonden, siger Iben Rathje, fiskeripolitisk medarbejder i WWF Verdensnaturfonden.

- Ingen af de syv sushi-kæder giver kunderne information om, hvilke fisk og skaldyr de spiser, eller hvor de stammer fra – såkaldt sporbarhed. Og ingen af restaurantkæderne har handlingsplaner for bæredygtighed, forklarer Iben Rathje og fortsætter:

- Hvis vi havde kunnet give minuspoint, havde vi gjort det!” understreger Iben Rathje og påpeger, at WWF kun har undersøgt de største sushi-kæder, og at det derfor kan se langt værre ud, hvis man også kigger flere af de mindre sushi-restauranters menukort efter i sømmene.

Dyne-Larsen rodet ind i sushi-skandale: Får megabøde
Dyne-Larsen rodet ind i sushi-skandale: Får megabøde


LÆS OGSÅ: Skræmmende historie om bændelorm i sushi var falsk: Her er sandheden

LÆS OGSÅ: Delikatesse blev til mareridt: Sushi-elsker blev inficeret med orme

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx