Af Ritzau - 14/12-16 06:52

Ombudsmand undersøger Udlændingestyrelsen om asylbørnOmbudsmand undersøger Udlændingestyrelsen om asylbørn

Folketingets Ombudsmand tjekker Udlændingestyrelsen, som har tilsyn med Langeland Kommunes asylinstitutioner.

storybild

Langelands Kommune fritstillede drifts- og logistikchef Ulrik Pihl fra Asylcenter Holmegaard efter et væld af møgsager. (Billede: Scanpix/Asger Ladefoged)

Folketingets Ombudsmand vil undersøge Udlændingestyrelsens rolle i en sag om en hemmeligholdt, kritisk rapport om Langeland Kommunes asylområde.

- Der var nogle kritiske forhold, som skulle være undtaget. Så det har vi bedt Udlændingestyrelsen om at komme med bemærkninger til, siger chefen for Ombudsmandens Børnekontor Susanne Veiga til Radio24syv.

I efteråret 2015 fik kommunen en rapport fra konsulentfirmaet Ramsdal om arbejdsforholdene på kommunens institutioner for asylansøgere. Ledelsen på flere institutioner blev kritiseret for uduelighed, fravær og nepotisme.

Men kommunen holdt rapporten hemmelig, og ingen af de kritiserede ledere blev fyret.

Langelands otte asylcentre har haft massive problemer. Blandt andet er Børnecenter Tullebølle blevet lukket, fordi to kvinder ifølge politiet misbrugte mindst syv drenge seksuelt.

- Der er tale om så kritisable og katastrofale forhold, at man med det samme burde lave en proces, hvor man siger: hvordan får man forandret det her.

Det sagde professor Anders Drejer fra Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet til Radio24syv, da den kritiske rapport fra Ramsdal kom frem i november i år.

Ombudsmanden vil undersøge Udlændingestyrelsen og ikke Langeland Kommune.

- I det her tilfælde har vi valgt at rejse en sag i forhold til Udlændingestyrelsen, fordi det er dem, der har tilsynspligten med de operatører, der er på asylområdet, siger Susanne Veiga til Radio24syv.

Udlændingestyrelsen vil ikke udtale sig til Radio24syv. Ombudsmanden undersøger kun den hemmeligholdte rapport. Langeland Kommune har mistet retten til at drive børneasylcentre, men de driver voksen- og familiecentre.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frygtelig virus, man ikke kan...
bt.dk
Manden bag mystisk lyd-klip står...
bt.dk
Derfor blokerer de lokale for Pusher...
bt.dk
Har fem børn og 18 år yngre kæreste:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx