Af - 10/04-14 17:22

Flere vestdanske unge siger 'nej tak' til konfirmationFlere vestdanske unge siger 'nej tak' til konfirmation

Hvide kjoler, jakkesæt og fester. Det er sæson for konfirmationer, men især i Jylland vil færre konfirmeres. Det viser tal fra Danmarks Statistik og Kirkeministeriet.

storybild

(Billede: Polfoto/Lars Krabbe)

På 12 år er andelen af konfirmerede unge i de jyske stifter gennemsnitligt faldet med 7,6 procent af en ungdomsårgang. Det viser tal fra Danmarks Statistik og Kirkeministeriet. Og det står i modsætning til Sjælland, hvor andelen er uændret.

- For nogle kan kristendommen føles abstrakt, og flere melder sig ud af folkekirken, hvis det ikke umiddelbart giver mening, eller hvis deres sidste møde med folkekirken ikke var et positivt møde, siger Suzette Munksgaard, der er forsker ved Center for Ungdomsstudier, CUR.

- Hvis unge skal være medlem af noget, skal det give mening i forhold til deres liv, understreger hun.

Nordjysk pige kan holde konfirmationsfest takket være Facebook-indsamling
Nordjysk pige kan holde konfirmationsfest takket være Facebook-indsamling

Hun forklarer, at unge i dag er vant til at tage ansvar for sig selv. Derfor træffer de på egen hånd beslutningen om, hvorvidt de skal konfirmeres.

En rundringning til jyske kirker viser, at de ikke mærker det lavere antal konfirmander i hverdagen. Det stemmer overens med en konfirmand-undersøgelse, CUR lige nu er i gang med.

Video: Folkekirkepræst danser 'Gangnam Style' til konfirmation
Video: Folkekirkepræst danser 'Gangnam Style' til konfirmation

- Vi ser en lille stigning i antallet af konfirmander i år. Til gengæld oplever vi, at de unge går meget op i konfirmationen. De vil noget med det. Det handler ikke bare om fest og gaver men om en meget målrettet søgeproces, forklarer Suzette Munksgaard.

På trods af det jyske fald har Københavns Stift stadig den laveste andel konfirmander i landet. Her vælger blot 43,3 procent af de 14-15-årige at blive konfirmeret.

LÆS OGSÅ: Droppede sin egen konfirmation for Bieber

LÆS OGSÅ: Nu bliver Prins Nikolai voksen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Christina Sederqvist: Når jeg bliver...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Flere politiaktioner i gang:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx