24/03-16 23:40

Regering: Karakterkrav og færre valg i gymnasietRegering: Karakterkrav og færre valg i gymnasiet

Efter påske præsenterer regeringen et udspil til en ny gymnasiereform. Mindst 4 i matematik og dansk.

storybild

Undervisningsministeren Ellen Trane Nørby (V) vil stille større karakterkrav til gymnasieelever. Samtidig skal de have færre linjer at vælge imellem. (Billede: Polfoto/Davali Philip)

Når regeringen efter påske præsenterer sit udspil til en gymnasiereform, bliver det med adgangskrav om højere karakterer.

Eleverne skal mindst have karakteren 4 i både dansk og matematik i folkeskolen for at komme på gymnasiet, skriver Jyllands-Posten langfredag.

- Vi siger 4, for det skal være en bred uddannelse, der samtidig stiller klare faglige krav.

- Vi kan se, at hvis man ikke har det faglige niveau, er der større risiko for, at man falder fra. Og sandsynligheden for en halvdårlig studentereksamen er også væsentlig større, hvis man har under 4, siger undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V).

I sit første større interview om regeringens udspil bebuder ministeren samtidig en markant reduktion i antallet af studieretninger, der skal ned fra de nuværende mere end 200 til "omkring 50".

Kravet om 4 i karakter og en nedbarbering af studieretninger var også Venstres politik før valget i 2015, da SR-regeringen til sidst måtte opgive at forene forligskredsen om en reform.

Socialdemokraterne og De Radikale holdt dengang på karakteren 2, og det gør de stadig. Desuden vil de to partier bevare op mod 100 studieretninger.

- Karakterkravet skal være 2. Vi er imod det uddannelsessnobberi, det er at sætte karakterkravet højere, siger Socialdemokraternes undervisningsordfører, Annette Lind.

4 er 7-skalaens midterkarakter.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kritiserede Donald Trump: Nu bliver...
bt.dk
Psykolog hører tit disse ord fra...
bt.dk
10-årige Johanne svækkes dag for dag:...
bt.dk
Midt i sorgen: Her overrasker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx