Af - 10/11-16 18:13

Nellys svar om mulig kræft blev væk: “Jeg blev sygere i ventetiden”Nellys svar om mulig kræft blev væk: “Jeg blev sygere i ventetiden”

38-årige Nelly Dia opdagede ved et tilfælde, at hun havde celleforandringer, der kan udvikle sig til kræft. Prøven var nemlig aldrig noget frem til hende

storybild

38-årige Nelly Dia, der har fået konstateret celleforandringer (Billede: Privatfoto)

“Testen, som viste mine celleforandringer, lå i hospitalssystemet i halvandet år uden at hverken jeg eller mine læger vidste noget om det.”

Det fortæller 38-årige Nelly Dia, der for halvandet år siden var på hospitalet i anden anledning, og som i den forbindelse fik foretaget en celleprøve. Men hvad hun aldrig fik at vide var, at prøven dengang viste celleforandringer i mildere grad.

“Det er først, da jeg i september i år opsøger en gynækolog, at jeg bliver klar over, at noget er gået helt galt. Han opdager nemlig, at der i min sygehusjournal ligger et halvandet år gammelt prøvesvar, som viser abnorme celler.”

Jeanette er uhelbredeligt syg: Måske bliver jeg ikke 35 år
Jeanette er uhelbredeligt syg: Måske bliver jeg ikke 35 år

Nelly Dia er ikke den eneste, der oplever ikke at få besked om vigtigte prøvesvar om celleforandringer. Metroxpress kan i dag fortalle, at hver syvende celleprøve i livmoderhalskræftscreeningen, der er uegenet eller viser abnorme celler, ikke følges op indenfor de anbefalede tidsgrænser.

Nellys gynækolog indberetter sagen som en utilsigtet hændelse og tager straks en ny celleprøve.

Offer for livmoderhalskræft: Vær opmærksom på disse symptomer
Offer for livmoderhalskræft: Vær opmærksom på disse symptomer


“Uheldigvis sagde den nye test, at jeg er blevet sygere i ventetiden, og at celleforandringerne er nået op på et stadie tre. Min gynækolog var rigtigt vred over det, og jeg fik en hurtig operationsdato, fortæller Nelly og fortsætter:

“Desværre har man måske ikke har fået det hele med, så jeg risikerer at skulle opereres igen. Jeg må indrømme, at jeg er chokeret over, at de sikkerhedskontroller, som skulle have fanget mig, ikke har fungeret, og de konsekvenser, det har haft for mig, og kan have for andre kvinder.”

Usikker sex dræber 123 om året
Usikker sex dræber 123 om året

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Eriksen-show i sikker sejr!...
bt.dk
Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx