Af - 16/03-15 07:16; Opdateret: 16/03-15 10:04

Caroline har ADHD: - Rent held, at jeg er i live i dagCaroline har ADHD: - Rent held, at jeg er i live i dag

At piger med ADHD dør alt for tidligt kommer ikke spor bag på 23-årige Caroline Lilja. Flere gange har hun været tæt på.

storybild

(Billede: Privat)

Indtil for godt halvandet år siden lå hun selv i mere eller mindre fast rutefart til og fra de københavnske skadestuer og traumecentre med små, større og nogle gange alvorlige skader.

- Jeg er bare så heldig, at jeg er i live i dag, for det kunne være gået rigtigt galt. Det er mere held end forstand. Masser af held og så en fantastisk familie, kæreste og vennekreds, erklærer 23-årige Caroline Lilja over for metroxpress.

Mødre på nikotin-præparater føder oftere ADHD-børn
Mødre på nikotin-præparater føder oftere ADHD-børn

Caroline Lilja, som sammen med skribenten Christina Wix, har udgivet bogen 'Forklædt som normal' - om kampen for ADHD-diagnosen og tilstandens mange op- og nedture - fortæller om sine mange ulykker:

- Jeg har brækkket armene flere gange, haft snitsår, taget overdosis, blevet syet, fået ilt og drops, blevet behandlet for åndenød og forkert indtaget medicin, forklarer hun.

Læs her om, hvorfor læger mener det er nødvendigt at advare om, at piger med ADHD har større dødsrisiko

I dag er Carolines ture efter akut lægehjælp stort set holdt helt op i takt med, at hun er blevet meget mere opmærksom på konsekvenserne af sin ADHD:

- Jeg har gjort så dumme ting, at jeg i dag har virkelig dårlig samvittighed, for jeg har gjort mine nærmeste rigtigt bange alt for mange gange, når jeg har været så tæt på målstregen, siger Caroline, der forklarer om grunden til de mange ulykker:

- Når du har ADHD, er du ofte ikke god til at tænke i konsekvenser, du skvatter og falder og går over for rødt. Du er distræt, går i din egen verden, er for impulsiv og når ikke at tænke på, hvor dumt det, som du har tænkt at gøre, i virkeligheden er, forklarer Caroline.​

Nu er 10-årige Max eneste elev i 4.klasse
Nu er 10-årige Max eneste elev i 4.klasse

Lærer barberer elevs armhule i undervisningen
Lærer barberer elevs armhule i undervisningen

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

10 sunde vaner, som du skal droppe...
bt.dk
Premier League-stjerne om...
bt.dk
Så skete det: Niklas Landin er blevet...
bt.dk
Kjell tjekkede sin mail - og opdagede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx