Af - 24/04-14 13:02; Opdateret: 25/04-14 10:21

VIDEO:  Her spiller buschaufføren syvkabale under kørselVIDEO: Her spiller buschaufføren syvkabale under kørsel

En buschauffør brød loven og bragte passagerernes sikkerhed i fare, da han brugte sin telefon under kørsel. Uforsvarligt, siger chaufførens chef.

En buschauffør fra et busselskab, der hører under Movia, brugte tirsdag aften i denne uge sin telefon, mens han kørte passagerer rundt i udkanten af København.

Michael Ssekayiba var med på bussen, og han bemærkede allerede ved indstigning, at chaufføren havde sin telefon fremme på buslinje 141, som kører mellem Glostrup St. og Albertslund St.

- Allerede da jeg kom ind, sad han med telefonen lidt skjult, så de andre passagerer ikke kunne se det, siger Michael Ssekayiba, som var på vej hjem efter et cafébesøg.

Muslimsk mand giver buspassager sine sko og går hjem på bare tæer
Muslimsk mand giver buspassager sine sko og går hjem på bare tæer

På videoen kan man se, at chaufføren sidder med sin telefon, og ifølge Michael Ssekayiba, spillede han 7-kabale, mens han fragtede passagererne rundt.

- Bussen var ikke fyldt, men selv om det har været en lang dag, og det er aften, har man stadig nogle passagerer, man skal tage vare på. Det handler om sikkerhed, og alt kan ske - især om aftenen, hvor det er mørkt. Som chauffør har man med mennesker at gøre, men hans fokus var et helt andet sted, siger Michael Ssekayiba.

Buschauffør fyret - rørte ved brystvorte
Buschauffør fyret - rørte ved brystvorte

Det er City-Trafik, der som operatør driver ruten for Movia og har buschaufføren ansat, og busselskabet erkender, at episoden er uacceptabel.

- Det er både forbudt og uforsvarligt at betjene sin telefon, mens man kører bus, og vi vil nu se på sagen, siger adm. direktør Michael Brandt-Nielsen hos City-Trafik, der udfører kørslen for Movia.

- Det er forbudt at bruge sin telefon under kørsel. Det står i loven, i vores konkrakt med trafikselskabet og i personalehåndbogen, så der er ikke så meget at være i tvivl om, siger han til MX.dk

Synsk buschauffør nægtede at samle børn op
Synsk buschauffør nægtede at samle børn op

Direktøren vil ikke fyre medarbejderen på baggrund af optagelsen.

- Umiddelbart tror jeg ikke, det kan holde fagretsligt at afskedige vedkommende på det grundlag, men det er i hvert fald berettiget til en skriftlig advarsel, og hvis han træder ved siden af igen, er det ud, siger Michael Brandt-Nielsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Se billedet: Mand købte fotografi på...
bt.dk
Anna og Nicolai kan ikke få armene...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx