Af - 10/09-13 18:04; Opdateret: 10/09-13 20:39

Unge besætter lukket skole på NørrebroUnge besætter lukket skole på Nørrebro

En gruppe unge indtager netop nu en lukket københavnsk skole i protest mod manglen på ungdomsboliger. Mx.dk er med.

storybild

Her er de unge ved at brække døren op ind til skolen. Egentlig havde de skaffet en nøgle, men låsene var tilsyneladende blevet skiftet, så de måtte ty til koben. Ellers har de ikke tænkt sig at ødelægge noget. (Billede: Metroxpress)

Omkring 10 unge brød omkring kvart i seks ind på en tidligere skole på Husumgade på Nørrebro i København og besatte den i protest mod manglen på ungdomsboliger i hovedstadsområdet.

Mx.dk er med i det besatte hus og har talt med de to talspersoner, 21-årige Juliane Stege, der studerer på Københavns Universitet, og 28-årige Andreas Nielsen, der studerer på Roskilde Universitet.

LÆS OGSÅ: Vi må ikke blive advaret mod bolig-fuskere

- Vi vil gerne vise politikerne, at løsningen for de tusindvis af unge københavnere, der mangler en ungdomsbolig, er lige for, forklarer Juliane Stege.

- Det er fint nok, at der er gang i byggeprojekter, men de boliger er først færdige om flere år, så vi kunne godt tænke os, at man indrettede for eksempel gamle skoler og nedlagte virksomheder til midlertidige kollegier, tilføjer Andreas Nielsen.

LÆS OGSÅ: København får flere billige ungdomsboliger

I løbet af kort tid forventes en cykeldemonstration med et par hundrede deltagere at ankomme til den besatte skolebygning. De er 'på boligjagt og undersøger byen for tomme plejehjem, nedlagte skoler, krakkede kontorkomplekser og ubrugte ejendomme', der ville kunne bruges som studieboliger, skriver de på Facebook.

Juliane Stege og Andreas Nielsen understreger over for mx.dk, at besætterne ikke har noget med organisationerne bag cykeldemonstrationen at gøre.

LÆS OGSÅ: Finanslov: 150 studieboliger til 3.000 studerende

Til gengæld er unge, der mangler et sted at bo, velkomne til at komme og overnatte, hvis altså de unge ikke bliver smidt ud af den tidligere skole, fortæller de to talspersoner. De håber at få lov at blive indtil i hvert fald i morgen og få en dialog med politikerne om manglen på ungdomsboliger og eventuelle midlertidige løsninger som for eksempel skolen på Husumgade.

De unge understreger, at de ikke har i sinde at udøve hærværk eller lignende på skolen, og hvis politiet kommer vil de heller ikke sætte sig til modværge. Deres mål er alene 'at give politikerne et puf' for at få gang i oprettelsen af flere midlertidige ungdomsboliger, forklarer Andreas Nielsen.

LÆS OGSÅ: Udvekslingsstuderende betaler kassen for dansk bolig

Skolebygningen på Husumgade 44 var aktiv folkeskole under navnet Havremarkens Skole indtil 2008, hvor bygningen blev til overs i forbindelse med en skolesammenlægning. For et års tid siden satte Københavns Kommune bygningen til salg.

Mx.dk følger situationen i det besatte hus hele aftenen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Årets hidtil dyreste hussalg: Så...
bt.dk
Randers overlever i Superligaen efter...
bt.dk
Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Arriva efter Støjbergs...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx