24/09-15 11:01

Danske kampfly erstattes af radarstationDanske kampfly erstattes af radarstation

Når de danske F16-kampfly trækkes fra kampen mod IS i Irak, erstattes de af en radarstation, erfarer TV2 News.

storybild

(Billede: Polfoto)

Når danske F-16 kampfly til oktober trækkes hjem fra kampen mod Islamisk Stat (IS) i Irak, så bliver de erstattet af en radarstation.

Det erfarer TV2 News.

Der er ifølge tv-stationen enighed blandt et flertal af Folketingets partier om at erstatte kampflyene med en radarstation. Det har ligget i kortene, siden det stod klart, at flyene - og ikke mindst det personale, der betjener dem - var nedslidt efter et års indsats.

Danske Terma lander milliardaftale om kampfly
Danske Terma lander milliardaftale om kampfly

Forsvarschef Peter Bartram har nævnt netop et radarbidrag som en fortsættelse af indsatsen mod IS.

I sommer meldte de udsendte flymekanikere, at de var nedslidt efter hundredvis af bombetogter. Det har de syv danske F-16 fly - fire aktive og tre i reserve - deltaget i, siden de i oktober sidste år blev indsat over irakisk luftrum.

Forsvarsminister Carl Holst (V) oplyste, at han fulgte personalets ønske om en kamppause. De danske F-16 fly og personale er udstationeret på Ahmed al-Jaber flybasen i Kuwait.

Danske F-16-fly afviser russiske bombefly over Nordsøen
Danske F-16-fly afviser russiske bombefly over Nordsøen

Siden har udenrigsminister Kristian Jensen (V) lagt op til, at de danske F-16 fly skal tilbage i aktion mod IS i Irak i forsommeren 2016.

Danske fly har ikke deltaget i bombetogterme mod IS i Syrien. Her kæmper amerikanske kampfly sammen med fly fra sunni-muslimske lande som Tyrkiet, Saudi Arabien og De Forenede Arabiske Emirater.

LÆS OGSÅ: Udenrigsminister: Danske kampfly trækkes hjem til oktober

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx