24/09-15 11:01

Danske kampfly erstattes af radarstationDanske kampfly erstattes af radarstation

Når de danske F16-kampfly trækkes fra kampen mod IS i Irak, erstattes de af en radarstation, erfarer TV2 News.

storybild

(Billede: Polfoto)

Når danske F-16 kampfly til oktober trækkes hjem fra kampen mod Islamisk Stat (IS) i Irak, så bliver de erstattet af en radarstation.

Det erfarer TV2 News.

Der er ifølge tv-stationen enighed blandt et flertal af Folketingets partier om at erstatte kampflyene med en radarstation. Det har ligget i kortene, siden det stod klart, at flyene - og ikke mindst det personale, der betjener dem - var nedslidt efter et års indsats.

LÆS OGSÅ: Danske Terma lander milliardaftale om kampfly

Forsvarschef Peter Bartram har nævnt netop et radarbidrag som en fortsættelse af indsatsen mod IS.

I sommer meldte de udsendte flymekanikere, at de var nedslidt efter hundredvis af bombetogter. Det har de syv danske F-16 fly - fire aktive og tre i reserve - deltaget i, siden de i oktober sidste år blev indsat over irakisk luftrum.

Forsvarsminister Carl Holst (V) oplyste, at han fulgte personalets ønske om en kamppause. De danske F-16 fly og personale er udstationeret på Ahmed al-Jaber flybasen i Kuwait.

LÆS OGSÅ: Danske F-16-fly afviser russiske bombefly over Nordsøen

Siden har udenrigsminister Kristian Jensen (V) lagt op til, at de danske F-16 fly skal tilbage i aktion mod IS i Irak i forsommeren 2016.

Danske fly har ikke deltaget i bombetogterme mod IS i Syrien. Her kæmper amerikanske kampfly sammen med fly fra sunni-muslimske lande som Tyrkiet, Saudi Arabien og De Forenede Arabiske Emirater.

LÆS OGSÅ: Udenrigsminister: Danske kampfly trækkes hjem til oktober

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx