Af - 30/01-14 16:12; Opdateret: 30/01-14 16:34

Spindoktor i 14 dage - løn i seks månederSpindoktor i 14 dage - løn i seks måneder

Allan Larsen fik kun to uger som særlig rådgiver for skatteminister Jonas Dahl, der nu må gå af som følge af SF's regerings-exit.

storybild

Allan Larsen (lille foto) fik kun to uger som særlig rådgiver for SF'eren Jonas Dahl i Skatteministeriet. (Billede: Polfoto & Facebook)

Efter blot to uger i jobbet som særlig rådgiver – i folkemunde spindoktor – for skatteminister Jonas Dahl (SF), må journalist Allan Larsen vinke farvel til stillingen. Dahl går nemlig af som minister som konsekvens af, at SF trækker sig fra regeringen.

- For at være helt ærlig er jeg i chok, siger Allan Larsen, da mx.dk fanger ham på telefonen.

Disse fem SF'ere pressede Vilhelmsen til regerings-exit
Disse fem SF'ere pressede Vilhelmsen til regerings-exit

- Jeg vidste selvfølgelig godt, at det så svært ud for SF og regeringen, men jeg havde da regnet med at få måske halvandet år i jobbet frem til næste valg, og jeg havde i hvert fald slet ikke havde regnet med, at det skulle gå galt på grund af en sag som denne her med Dong, tilføjer han.

Han har dog ikke travlt med at finde et nyt job – reglerne giver ham nemlig ret til løn i en fratrædelsesperiode på seks måneder. Også selv om han kun har været ansat i 14 dage. Med en løn på omkring 700.000 kroner om året kan Allan Larsen i alt se frem til at hæve hvad der svarer til i omegnen af 25.000 kroner per dags arbejde.

Hvem redder den synkende SF-skude?
Hvem redder den synkende SF-skude?

- Men jeg ville da gerne bare have haft det arbejde i stedet, siger han.

SE STANDARDKONTRAKTEN FOR SÆRLIGE RÅDGIVERE HER (eksternt link - downloades som .doc-fil)

Inden ansættelsen i Skatteministeriet var Allan Larsen journalist på Ugebrevet A4, men om han skal tilbage til journalistbranchen eller har en chance for at fortsætte som ministeriel rådgiver, har han endnu ikke gjort sig de store overvejelser om.

- Alle døre er åbne. Jeg skal lige sove en enkelt nat eller to på det, lyder det fra den snart forhenværende spindoktor i Skatteministeriet, der i øvrigt kun har ros til overs for sin minister, Jonas Dahl.

Top-SF'er: Pia Olsen Dyhr skal være ny formand
Top-SF'er: Pia Olsen Dyhr skal være ny formand

Allan Larsen ved til gengæld godt, at han nu skal hjem og bruge lidt mere tid med børn og kone, end han har haft tid til de sidste to uger – og så skal han i form til et halvmarathon, tilføjer han.

- Når det er sagt, så er jeg da lidt rundtosset, men det har været fantastisk interessant at møde en masse engagerede mennesker både i SF og i ministeriet fra departementschef til ministersekretær – det har været super spændende.

Sociale medier om SF: Vildere end 'House of Cards'
Sociale medier om SF: Vildere end 'House of Cards'

- Jeg føler slet ikke, jeg færdig med det, for det er super interessant at sidde i samfundets maskinrum, men sådan skulle det så ikke være.

- Jeg kan ikke bebrejde nogen, men jeg er sgu da chokeret over, at det gik så hurtigt, erkender Allan Larsen, der dog også 'har det sådan, at man lever livet forlæns,' understreger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Kontroversielle tweets blev...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx