Af - 25/02-16 17:18; Opdateret: 26/02-16 12:55

Efter trussel mod 14-årige Lærke: Side fjernet fra FacebookEfter trussel mod 14-årige Lærke: Side fjernet fra Facebook

Facebook-siden Holger fik flere tusinde likes på få dage, nu er den blevet fjernet.

Bildstrecke im Grossformat »

Se sagen om Holger forklaret ovenfor.

Facebook-siden Holger, der blev oprettet for at advare den 14-årige Lærke Bodilsen i en video, er torsdag blevet fjernet fra Facebook.

OPDATERING fredag 12:43: Siden er fredag tilbage. Men var ikke i flere timer torsdag ikke mulig at tilgå. Resten af artiklen er uændret fra den først blev udgivet.

Det sker dagen efter, at metroxpress beskrev siden og den video, der truede teenageren med hacking af den 14-åriges konti på de sociale medier, hvis hun ikke makkede ret og stoppede med at beklage sig over det nøgenbillede af hende, der er blevet delt mod Lærkes vilje internettet i månedsvis.

Holger-siden, der påstod, at den var en del af hackeraktivist-organisationen Anonymous, havde lagt to videoer op på siden. Indholdet var en blanding af offentligt tilgængelige billeder og videoer, som den 14-årige selv har lagt op.

14-årige Lærke bad folk om ikke at dele nøgenbillede: Ny video truer hende med hacking
14-årige Lærke bad folk om ikke at dele nøgenbillede: Ny video truer hende med hacking

Klippene havde det formål at fremhæve, at den teenageren ikke var nogen engel.

Holger-bagmændene linkede de navnløse bagmænd til en nyhedsside drevet af Anonymous, og sluttede begge videoer af med hackeraktivist-gruppens slagord: 'We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us.'

Bagmændene påstod, at det ikke var en personlig hetz imod den 14-årige, men havde angiveligt større motiver. Det nåede dog aldrig at blive til mere for gruppen, der kaldte sig for aktivister.

En talsmand for gruppen, skrev følgende til metroxpress, da vi gerne ville høre, hvorfor de fandt det relevant at hænge en mindreårig ud på nettet med navn og billede.

- Det er netop hvad vi prøver at sætte fokus på, man skal passe på med hvad man deler på nettet og huske kun at dele den information man ønsker skal være tilgængeligt for offentligheden. Vi håber dette vil inspirerer folk til at tænke sig om., skrev Holger til metroxpress over Facebook tirsdag aften.

Mor til 14-årige Lærke: - Politiet kan ikke hjælpe os i sag om nøgenfotos
Mor til 14-årige Lærke: - Politiet kan ikke hjælpe os i sag om nøgenfotos

Metroxpress skrev onsdag aften historien om eksistensen af siden, der satte fokus på den 14-årige.
Blandt andet efter at have konfereret med Lars Konzack, der er lektor ved Københavns Universitet og ekspert i Anonymous.

Eskperten spekulerede i, at Holger-gruppens målretning imod den 14-årig Lærke kunne udløse konsekvenser fra det internationale Anonymous-miljø, der blandt andet har en gren, der bekæmper udbredelsen af børneporno.

Det tog bagmændene ikke videre pænt.

De mente, at det var forkert at nøgenbilledet var blevet delt på nettet i første omgang, men så ingen problemer i at lave en video om, at Lærke selv var ude om, at de blev delt. 'Victim blaming' var kort sagt intet problem i bagmændenes øjne, der ville sætte fokus på, at Lærke ikke havde opført sig som en engel på de sociale medier.

14-årige Lærke: - Stop med at dele nøgenfotos af mig
14-årige Lærke: - Stop med at dele nøgenfotos af mig

Onsdag aften lagde de dette opslag op som reaktion på metroxpress' artikel.

Flere af deres egne læsere kommenterede, at de intet havde med Anonymous at gøre. Mens andre forsat sympatiserede med projektet, der altså var blevet fjernet dagen efter.

Bagmændene havde også kontaktet metroxpress og var utilfreds med historien om videoerne. Talsmanden svarede dog aldrig tilbage på, hvad artiklen skulle indeholde af faktuelle fejl.

Da siden torsdag er forsvundet fra Facebook har det ikke været muligt for metroxpress at komme i kontakt med folkene bag, som der tidligere har været kontakt med.

Det er altså umuligt at få at vide, hvad de nærmere omstændigheder bag sletningen har været.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx