Af - 11/05-16 11:05

Far til seksårig: Derfor får min søn cannabisFar til seksårig: Derfor får min søn cannabis

Carsten oplever, at hans søns alvorlige epilepsi er blevet bedre, efter han er begyndt at behandle ham med medicinsk cannabis

Bildstrecke im Grossformat »

Carsten, der kun ønsker at stå frem med sit fornavn, har gennem den sidste halvanden måned behandlet sin seksårige søn ulovligt med cannabisolie mod hans epilepsi.

Han er en af de forældre, metroxpress i dag kan fortælle om, der giver deres syge børn medicinsk cannabis mod epilepsi.

23-årige Alexander: - Cannabis reddede mig fra selvmord
23-årige Alexander: - Cannabis reddede mig fra selvmord

“Efter vi er startet behandlingen er hans anfald blevet lettere. Han kommer sig hurtigere efter dem, de varer kortere tid, og han er ikke lige så langt væk, når han har dem. Han er også begyndt at have et sprog igen, efter en lang periode hvor han var så hårdt ramt, at han holdt op med at tale”.

Carstens søn er ramt af det sjældne Dravet Syndrom, der er en form for epilepsi, som ikke kan behandles med medicin. Hans anfald har skadet ham så meget, at han mistede sit sprog og evnen til at holde på urin og afføring, og Carsten og hans kone ville gøre hvad som helst for at hjælpe deres dreng, der ikke fik det bedre af medicin.

Radikale vil gøre medicinsk cannabis lovligt på prøve
Radikale vil gøre medicinsk cannabis lovligt på prøve

“Vores læge havde sagt til os, at han overhovedet ikke ville vide noget om det, hvis vi ville give ham medicinsk cannabis, så vi var nødt til at prøve os frem på egen hånd, selv om vi ville ønske, vi kunne have haft en læge ind over”, siger Carsten, der også oplevede, at det var svært at dosere cannabisolien korrekt i starten, og at han derfor kom til at give sin søn lidt for meget.

“Han fik nogle milde bivirkninger i form af muskeltics, men det er ingenting i forhold til de bivirkninger, vi har oplevet, at hans epilepsimedicin giver”.

Ny universitetsgrad: Lær at sælge tjald
Ny universitetsgrad: Lær at sælge tjald

Og netop risikoen for bivirkninger er en af de ting, som undrer Carsten mest i debatten om brugen af medicinsk cannabis.

“Børn med epilepsi kan få ordineret stesolid 20 gange på en måned. Et stof, der er kraftigt vanedannende, har voldsomme bivirkninger og som man virkelig bliver skæv af, og så bekymrer man sig om CBD-olie? Det giver ingen mening.”

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Grand Prix-legenden Lys Assia er død
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx