Af Ritzau - 26/04-17 08:30; Opdateret: 26/04-17 09:28

Pape: Stigende kriminalitet i Malmø er foruroligendePape: Stigende kriminalitet i Malmø er foruroligende

Dansk politi arbejder med svenske myndigheder. Man ser ikke tegn på, at kriminalitet fra Malmø breder sig.

storybild

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) siger på samråd, at dansk og svensk politi arbejder tæt sammen for at holde øje med den organiserede kriminalitet. Indtil nu er der ikke tegn på, at den stigende kriminalitet i Malmø vil sprede sig til Danmark. (Billede: Scanpix/Nikolai Linares)

Der er 30 kilometer fra København til Malmø. Derfor skaber det utryghed, når der sker en eskalering i brugen af skudvåben og håndgranater i Malmø.

I et samråd på Christiansborg onsdag siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K) om kriminaliteten i Malmø:

- Det er en foruroligende udvikling, vi har set i Malmø i den seneste tid. Jeg forstår godt, at man er bekymret for, om den udvikling kan brede sig til vores land.

Han kommer dog samtidig med en beroligende melding til utrygge danskere i København og Nordsjælland, som ligger tættest på Malmø:

- Dansk politi er meget opmærksom på udviklingen, men oplever ikke en sammenhæng mellem kriminaliteten i Malmø og kriminaliteten i København og Nordsjællands politikredse.

- Rigspolitiet har heller ikke kendskab til, at kriminalitet i det svenske rocker- bandemiljø er relateret til konflikter i Danmark, siger Søren Pape Poulsen.

Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, mener, at udviklingen i Malmø er dybt bekymrende.

- Vi har set tyske bandegrupperinger rykke mod Danmark. Det samme kan i princippet sket med svenske bandegrupperinger, siger Trine Bramsen.

Hun er dog lettet over, at dansk politi efter tæt og løbende kontakt med svenske myndigheder ikke ser tegn på, at kriminaliteten fra Malmø breder sig til Danmark.

Ifølge justitsministeren vurderer Rigspolitiet, at der er en risiko for, at kriminaliteten fra Malmø kan rykke til København. Men det er altså ifølge Søren Pape Poulsen ikke sket.

Både Rigspolitiet og Københavns- og Nordsjællands politi har ifølge Pape et løbende samarbejde med svensk politi.

- Dansk politi følger situationen tæt og kan reagere hurtigt, hvis kriminalitetsbillede begynder at rykke mod Danmark, siger Søren Pape Poulsen.

Siden midten af 2016 har Københavns Politi ifølge Pape lavet analyser og trusselsvurderinger af episoder i Malmø med håndgranater, bilbrande og "rekruttering af unge asylanter til kriminalitet".

- Man har ikke fundet en forbindelse til Danmark, siger Søren Pape Poulsen.

Rigspolitiet har ifølge ministeren kontakt til svensk politi både nationalt og lokalt. Og Københavns Politi har en særlig kontaktperson, som får og udveksler efterretninger om organiseret kriminalitet med politiet i Malmø.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FN: Situationen i Ghouta trodser...
bt.dk
Dyr falder døde om, når de går forbi...
bt.dk
Dansk sports-komet scorer vild...
bt.dk
Kvinde dræbt i trafikulykke i København
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx