Af - 30/06-16 04:00

Skandalelæge omskærer stadig: har haft langt flere sager end hidtil troetSkandalelæge omskærer stadig: har haft langt flere sager end hidtil troet

Fynsk kirurg, der lader sin kone uden autorisation omskære, har haft 15 sager om lægefejl i Sundhedsstyrelsens Disciplinærnævn siden 2004.

storybild

(Billede: Scanpix)

Lægen Said El-Batran, der driver omskæringsklinikken Den Velgørende Assistent i Odense, har ikke bare fået kritik fire gange fra Patientombuddet, som metroxpress skrev den 20. juni.

Han har også haft 15 sager om lægefejl og en genoptagelsessag siden 2004. Det viser en aktindsigt fra Sundhedsstyrelsens Disciplinærnævn.

11 af afgørelserne faldt, mens han indtil 2011 var ansat i det offentlige sundhedsvæsen som overlæge i Aabenraa. Han stoppede, da det kom frem, at han var under skærpet tilsyn efter fire sager, hvoraf to patienter var døde.

Yderligere fem sager er endt i nævnet efter episoder i hans private praksis, hvor han i dag kun omskærer. Nævnet vil ikke give adgang til selve sagerne, da de er mere end to år gamle.

Chef for Embedslægerne i Syddanmark Henrik L. Hansen siger:

- Vi har tidligere haft ham under skærpet tilsyn, så selvfølgelig er vi opmærksomme på ham. Han har dog en gyldig autorisation.

Sidste år åbnede han Den Velgørende Assistent, og under et tilsyn i december fandt Patientombuddet for gamle skalpeller og medicin. Han forklarede, at det for det meste var hans kone, der ikke har dansk autorisation, der omskærer drenge.

Dansk Folkeparti har nu bedt om en redegørelse om lægen.

- Ham her bør slet ikke have lov at arbejde som læge. Det er alt, alt for mange sager, siger Liselott Blixt, formand for Sundhedsudvalget.

Said El-Batran har ikke ønsket at udtale sig til artiklen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx