Af Ritzau - 13/03-17 08:09; Opdateret: 13/03-17 08:46

S vil have vished om støtten til vindmøller på landS vil have vished om støtten til vindmøller på land

Med den nuværende kurs når Danmark ikke målet om 50 procent vedvarende energi i 2030. S vil satse på landvind.

storybild

Vindmøller på land er den billigste form for vedvarende energi, påpeger S. Partiet vil have klarhed over, hvad der skal ske, når det om et års tid ikke længere er muligt at få støtte til landvindmøller. Arkivfoto fra testcenter Østerild. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Socialdemokratiet kalder det fornuftigt, at regeringen lægger op til at udbygge den vedvarende energi.

Det er nødvendigt, hvis målet om 50 procent vedvarende energi i 2030 skal nås, fremgår det af en beregning fra Energistyrelsen.

Fremskrivningen viser, at der fra 2020, hvor det seneste energiforlig udløber, vil ske en stagnering i den grønne omstilling til vedvarende energi.

Det får energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) til at love flere investeringer i vedvarende energi. Og til det har han altså opbakning fra S.

Partiets energiordfører, Jens Joel, peger på, at der er behov for at finde en erstatning for støtten til vindmøller på land. Den nuværende ordning med tilskud stopper nemlig om et år.

- Landvind er den billigste form for vedvarende energi. I ny kapacitet er den endda billigere end kulkraft, siger Jens Joel.

- Hvis man vil have billig grøn energi, er der en pligtopgave på bordet for regeringen, som skal løses nu.

- Jeg håber, at vi ikke længere vil se en regering, der aflyser og skærer ned på de ambitioner, vi allerede har, tilføjer han.

Det er en henvisning til, at Lilleholt sidste år forsøgte at få droppet nogle allerede planlagte kystnære vindmøller.

Jens Joel mener også, at der er behov for en indsats for at elektrificere samfundet. Altså at bruge strøm i stedet for eksempelvis diesel og benzin.

- Vi skal ikke bare være gode til at udbygge vedvarende energi. Vi skal også være bedre til at bruge den vedvarende energi. Det kræver, at vi får elektrificeret. På den dagsorden har regeringen ikke taget initiativer endnu.

Jens Joel mener, at vindenergi er en stor styrke for Danmark. Men han forventer, at solenergi vil komme til at spille en større rolle i fremtiden. Her er priserne nemlig faldet meget.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx