Af - 24/03-14 19:47; Opdateret: 24/03-14 20:40

Supermarkeder frygter dyrere dagligvarer efter Nets-salgSupermarkeder frygter dyrere dagligvarer efter Nets-salg

Salget af Nets kan komme til at øge prisen på almindelige dagligvarer, frygter De Samvirkende Købmænd

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Det kan blive dyrere at købe mælk, brød og bleer efter at Nets idag blev solgt til to kapitalfonde samt pensionsselskabet ATP.

Det frygter De samvirkende Købmænd i hvert fald, som i så fald også selv kan blive ramt på indtjeningen.

Frygten skyldes, at der er stor usikkerhed om, hvad de nye ejere har af planer for Nets, som står for Dankortet, Betalingsservice og NemID.

Så meget er NETS blevet solgt for
Så meget er NETS blevet solgt for

- Når man køber Nets for 17 milliarder skal man have tjent de penge hjem igen. Men hvordan det skal ske, ved vi ikke, siger John Wagner, der er administrerende direktør i De Samvirkende Købmænd, som blandt andre tæller SuperBest, Rema 1000, Spar og 7-eleven.

Hvis Nets nye ejere øger indtjeningskravet, vil supermarkederne, som betaler til Nets for hver dankorttransaktion, sende regningen videre til deres kunder, der må forvente dyrere dagligvarer.

- Hvis betalingen til Nets for driften for af Dankortet bliver større, så er der kun et sted at hente de penge, og det er hos forbrugerne, siger John Wagner og fortæller, at de øgede priser kan koste købmændene penge på grund af øget grænsehandlen.

Svindel med dankort slår alle rekorder
Svindel med dankort slår alle rekorder

Ligeledes kan det få betydning, at de tidligere ejere af Nets – en stribe af landets største banker – nu kan finde på at udvikle alternativer til Dankortet. Det kan give yderligere omkostninger for supermarkederne at administrere, og det er igen en regning, som forbrugerne må tage imod.

- Hvis bankerne prissætter deres egne mulige betalingskort billigere, vil der ske en glidning væk fra dankortet, som er det billigste betalingsmiddel, siger John Wagner.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx