Af - 22/06-17 19:21

Cecilie og Nana lå forrest i køen i halvandet døgn: Nu er de blevet smidt aller bagerstCecilie og Nana lå forrest i køen i halvandet døgn: Nu er de blevet smidt aller bagerst

Nana Frei og Cecilie Thornberg føler, at 'The orange feeling' er ødelagt. Roskilde Festivals vagter har nemlig smidt deres camp og omkring 50 andre fra forreste plads i køen til bagerste.

storybild

Nana Frei og hendes camp blev rykket helt tilbage i køen, som man kan se på billedet. (Privatfoto)

Hvert år på Roskilde Festival ligger festival-gæsterne sig i kø til at komme først ind på camping-området. Nogle ligger flere dage i køen og sover under presenninger.

Det gjorde de to unge piger Nana Frei og Cecilie Thornberg også. Sammen med deres camp ville de gerne ligge i det populære festivalområde L. Men nu er deres ønske-plads blevet meget svær at få.

- Vi lå og hyggede os, og lige pludselig var der kaos. Nu ligger vi bare og surmuler. Orange feeling er forsvundet lidt nu, fortæller Nana Frei.

Smart Roskilde-kort: Her skal du ligge, hvis du vil undgå mudder i campen
Smart Roskilde-kort: Her skal du ligge, hvis du vil undgå mudder i campen

De ankom allerede tirsdag den 20. juni i indgang East og fik pladsen allerforrest i køen. Men halvandet døgn efter onsdag den 21. om aftenen fik de beskeden om, at de skulle væk fra køen og om bag nogle, som næsten lige var ankommet.

- En vagt sagde, at de vil rydde hele kø-området. Vi skulle sætte os bag dem, som kun havde ligget der få timer. På den måde blev det helt spildt at komme tirsdag morgen. Nogle sagde, at politiet kom, hvis vi ikke fjernede os. Det var totalt kaos, fortæller Nana Frei.

Men de var langt fra de eneste. Ifølge Nana Frei lå der omkring 50 mennesker i indgang East, som fik at vide, at de alligevel ikke måtte ligge forrest i køen.

Hun fortæller også, at vagterne ikke kunne forklare hvorfor, at de mange håbefulde mennesker skulle rykke sig, selvom de få timer inden havde fået at vide, de gerne måtte ligge der.

Politiet øger sikkerhed ved festivaler i Roskilde og Odense
Politiet øger sikkerhed ved festivaler i Roskilde og Odense

Kø-kaosset har fået flere unge til at skrive inde på festivalens Facebooks side, at de synes, at det er for dårligt.

Cecilie Thornberg skrev også derinde, at festivalen er 'til grin' for den måde, de har håndteret køen på.

- Vi lå jo helt forrest, så chancen for at få en god plads er slet ikke lige så stor som før. Jeg synes ikke kommunikationen mellem dem, der har taget beslutningerne, de frivillige og os har været god nok - den har slet ikke været der. Derfor skrev jeg opslaget. Det er dog ikke de frivilliges skyld, fortæller Cecilie Thornberg, der ikke selv var der, da hendes camp blev smidt bag køen, men lå i køen inden da.

Roskilde Festival melder udsolgt af partoutbilletter
Roskilde Festival melder udsolgt af partoutbilletter

Roskilde Festival skrev ud onsdag aften, at gæsterne ikke skal ankomme før tid. Køen til åbningen af festivalen begynder fredag den 23. juni kl. 16. Det var efter, der allerede var kommet omkring 50-100 mennesker i kø.

Sikkerhedschefen for Roskilde Festival, Morten Therkildsen, mener dog, at gæsterne var i fuld forståelse for, at de skulle rykke sig.

'Vi glæder os rigtig meget til at tage imod gæsterne og er i fuld gang med at gøre de sidste ting klar til dem, men vi er der ikke helt endnu. Onsdag aften bad vi derfor de gæster, der opholdt sig i venteområderne, om at flytte sig til et areal i nærheden og samtidig skrue ned for musikanlæggene af hensyn til naboerne. Det havde de fleste fuld forståelse for. Samtidig opfordrer vi på Facebook de forventningsfulde gæster om at vente med at tage af sted til, vi er klar til at tage imod dem. Vi åbner for venteområderne fredag eftermiddag, og campingområderne åbner lørdag kl. 16.00,' skriver de til BT på mail.

OPRÅB: Kan vi blive enige om IKKE at spille 'Despacito' på Roskilde Festival?!
OPRÅB: Kan vi blive enige om IKKE at spille 'Despacito' på Roskilde Festival?!

At de fleste gæster havde fuld forståelse for det, er hverken Cecilie Thornberg eller Nana Frei enige i. De fortæller, at festivalgæsterne, der skulle bag i køen var meget sure, og flere nægtede simpelthen at rykke sig.

- Det er super dårlig service og planlægning i betragtning af, at man betaler 2000 kroner. Det tog dem fem timer at finde ud af, om vi skulle rykke os eller ej. Nogen skulle have taget ansvar. Vi var alle sammen vildt frustreret, siger Nana Frei.

Hun uddyber, at det er alt for sent, at Roskilde Festival skriver på deres Facebook, at gæsterne ikke er velkomne endnu.

En Facebook-bruger skriver også, at Roskilde Festival ikke lukker flere ind. Dog oplyser Roskilde Festival ikke, at man ikke må komme, blot at de råder til, at man ikke kommer før fredag.

LÆS OGSÅ: TEST DIG SELV: Hvor ligger sommerens musikfestivaler?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx