Af - 07/06-15 21:51; Opdateret: 07/06-15 22:01

Qvortrup: Skarp duel endte uafgjortQvortrup: Skarp duel endte uafgjort

Lars Løkke skruer bissen på her 11 dage før valget. Aftenens duel endte dog uafgjort, vurderer Henrik Qvortrup.

storybild

Lars Løkke Rasmussen var langt mere aggressiv under valgkampens anden statsminister-duel, end han var i første duel. (Arkivbillede) (Billede: Polfoto)

NU er det alvor: Med 11 dage til valget og dårlige meningsmålinger har Lars Løkke Rasmussen smidt fløjlshandskerne. Aftenens top-duel blev en hård kamp på ord

'Helle Thorning-Schmidt holder ikke sine valgløfter, hun vil gøre det attraktivt at være på overførselsindkomst, og hun hilser alle asylansøgere velkomne.'

Bullshit-barometeret: Er Løkke løfte-ekspert? Og er Thorning bedst for beskæftigelsen?
Bullshit-barometeret: Er Løkke løfte-ekspert? Og er Thorning bedst for beskæftigelsen?

Det skortede ikke på anklager fra Lars Løkke Rasmussen, da DR i aftes havde valgets to hovedpersoner inde til statsminister-duel.

- Det blev en dramatisk affære, som viser, at Løkke er længere fremme i bussen end tidligere. Men jeg synes, at Thorning udstrålede en energi og dynamik, som var overbevisende, siger Henrik Qvortrup, politisk kommentator for metroxpress.

- Hun undgik at blive fanget på punkter som indvandring, men tillagde sig til gengæld en lige lovlig dominerende form og afbrød Løkke flere gange, siger Qvortrup.

Qvortrup før duel: Løkke skal op i bisse-gearet
Qvortrup før duel: Løkke skal op i bisse-gearet

Lars Løkke Rasmussen beskyldte flere gange Helle Thorning-Schmidt for løftebrud, men også her er det usikkert, hvor meget han fik ud af det.

- Det vil få betydning i den næste del af valgkampen, for det er Thornings akilleshæl. Spørgsmålet er bare, hvor meget Løkke kan trænge igennem med det, når hans egen troværdighed er helt i bund, siger Henrik Qvortrup med henvisning til Venstre-formandens møgsager med bl.a. bilagsrod og flyveture på 1. klasse.

Rokade-amok: Thorning satte rekord i at udskifte ministre
Rokade-amok: Thorning satte rekord i at udskifte ministre

- Alt i alt vurderer jeg, at den meget skarpe duel endte uafgjort. Helle Thorning-Schmidt vandt måske en lille sejr på substansen, men mistede til gengæld lidt af sin rolige ophøjethed, siger Henrik Qvortrup.

LÆS OGSÅ: Færre danskere på overførsel under Helle Thorning-Schmidts regering

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx