Af Christian Winther Johansen - 11/02-18 21:50

Sjælden haj fanget i Danmark: 'Vi har ikke set sådan en i flere år'Sjælden haj fanget i Danmark: 'Vi har ikke set sådan en i flere år'

Øresundsakvariet er blevet midlertidig bopæl for en helt speciel fangst set med danske briller.

storybild

(Billede: Kasper Nyberg, Øresundsakvariet)

Der er nemlig tale om en pighaj, der er blevet fanget i Øresund. Det skriver TV2 Lorry.

En lokal fisker ved navn Søren Jacobsen fik pighajen i sit net omkring Espergærde. Han kontaktede Øresundsakvariet med informationen om sin nylige fangst.

Torsdag eftermiddag blev pighajen så overdraget til Øresundsakvariet i Helsingør, hvor den opholder sig i et stenrevsakvarium.

Ifølge marinbiolog og naturvejeleder hos Øresundsakvariet Michael Hansen, er der tale om en ret atypisk gæst.

(Billede: Kasper Nyberg, Øresundsakvariet)

(Billede: Kasper Nyberg, Øresundsakvariet)

»Vi har fået en pighaj ind, og det er ret sjældent, at det sker. Jeg tror, det er seks år siden, det skete sidste gang, så på den måde er det ret fantastisk for os,« fortæller Michael Hansen til TV2 Lorry.

Dyrepasser i Øresundsakvariet Mia Kristiansen uddyber lørdag til BT og metroxpress, at pighajen bestemt findes i dansk farvand, men den lever så dybt, at man sjældent får en af dem i nettet.

»Vi ved godt, den er i Øresund, men det er uhyre sjældent, den bliver fanget. Vi har ikke set sådan en i flere år,« siger hun.

Hajen er lidt over en meter lang, og det gør, at omgivelserne hos Øresundsakvariet er lige til den snævre side. Derfor er det ret sandsynligt, at hajen bliver flyttet til Kattegatcentret.

»Vi har et godt samarbejde med Kattegatcentret, og det er lidt derfor, vi regner med, det bliver der, den skal hen. Den er simpelthen for stor til vores akvarium. Det havde været perfekt, hvis den havde været 10-15 centimeter kortere, så kunne vi have haft den her et par år,« fortæller Mia Kristiansen, der også får fortalt lidt om, at hajen ikke er den kønneste af slagsen.

»Den ser lidt voldsom ud, som den ligger der. Normalt har vi de småplettede rødhajer, og i forhold til dem, så ser den virkelig bister og barsk ud. Det ligner virkelig noget, hvor man godt kan forstå, at nogen er bange for hajer. Den er jo lille, så vi bliver ikke bange for den, men havde den været større, så var jeg selv løbet. Det er helt sikkert.«

Hvis du er til fisk, så er der mulighed for, at du har stiftet bekendtskab med pighaj før. Det hedder den nemlig ikke, hvis du spiser den herhjemme, siger Mia Kristiansen.

»Den kan sagtens spises. Den kan fås hos en fiskehandler, hvor den så ofte hedder en kongeål i stedet for pighaj. Jeg tror, det er noget med, at danskerne ikke er så meget for at spise haj,« fortæller hun.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fundet død i vandet ved slotspark
bt.dk
Lastbil brager direkte ind i 10-årig...
bt.dk
Stjernens skibrille-forklaring vakte...
bt.dk
Sofie Linde har født: Se det søde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx