Af - 23/05-17 13:04

Sommerplage: Her er syv tips til at undgå hvepsenSommerplage: Her er syv tips til at undgå hvepsen

Sommeren er over os. Det er tid til at få brunet stængerne. Men bedst som du har plantet dig på tæppet og knappet en iskold cola op, hører du en krigerisk summen. Du har fået uønsket selskab af en lille gul- og sortstribet fætter.

storybild

Hvepse er super nederen, men du kan faktisk undgå dem med disse simple tricks. (Billede: Yuri Kadobnov)

Hvepsen kan virke som sommerens forbandelse, og af samme årsag findes der et væld af tips og tricks til, hvad du skal gøre, når en hveps nærmer sig. Herunder har vi samlet syv af de hyppigste tips i kampen mod det irriterende insekt.

Bliv inde


Det er måske det mest nedslående råd, men det virker. Solskin og lyse aftener er for mange lig med udendørs spisning, men det er en af de største grunde til, at hvepsen kigger forbi. Den tiltrækkes nemlig især af proteinholdige fødevarer, og sidst på sommeren er den også vild med sukker. Så derfor vil den forsøge at komme i nærheden af grillpølser, ketchupklatter, rosévin og dessert. Derfor kan du med fordel trække indenfor, når du skal spise.

Frem med agurken.


Det virker måske en smule selvmodsigende i forhold til råd nummer et. Men lige præcis agurker er hvepsene ikke tossede med. Der findes nemlig en syre i grøntsagen, som hvepsene ikke bryder sig om. Derfor kan du lægge agurkeskiver rundt omkring, hvor du opholder dig og så vil hvepsene ikke være ligeså interesserede.

Sid heeeelt stille.


Hvis du hører til en af dem som i panik render i cirkler om sig selv, for at undgå hvepsen, så er der en risiko for, at du faktisk gør ondt værre. Hvepsene vil nemlig føle sig truet af de pludselige bevægelser og reagerer oftest ved at gå til angreb. Prøv derfor at sidde heeelt stille, selvom det er svært. Derudover er det en god idé kun at slå ud efter hvepsen, hvis du er ret sikker på at ramme plet. Sidder du i stedet roligt, er der stor sandsynlighed for, at hvepsen til sidst vil miste interessen for dig og flyve videre i jagten på føde.

Fake et hvepsebo.


Hvepse er territorialt bevidste, så hvis det virker som om, der er hvepse, der i forvejen har udvalgt sig området som bosted, så vil de ikke slå sig ned der. Derfor kan du snyde hvepsen til at tro, at der i forvejen er et hvepsebo hos dig, ved at hænge en krøllet brun papirspose op i en tråd i nærheden af, hvor du sidder, og så vil den flyve sin vej.

Undgå farverigt tøj og kraftige parfumer.


Hvepse er nemlig ikke så kloge, at de kan kende forskel på dig og en blomst, og derfor vil de blive ekstra tiltrukket af dig, hvis du enten dufter sødligt eller har meget farverigt tøj på.

Ryd op efter dit mord.


En klasket hveps udskiller nemlig en lugt, som tiltrækker… tadaaaa endnu flere hvepse. Så medmindre du har en indre trang til at rende rundt med dagens udgave af metroxpress og klaske til insekterne hele aftenen, så skynd dig at få ryddet hvepseliget af vejen, så snart den har endt sine dage.

Lav fælder.


Hvis du ikke kan undgå at sidde ude, så findes der en række fælder, du kan opsætte. To af de mest benyttede metoder handler om sukkervand og sæbe. Du kan nemlig lave en fælde ud af en gammel sodavandsflaske. Hæld sukkerlage ned i flasken og stil den, hvor hvepsene irriterer dig. Hvepsene vil derefter søge ned til sukkervandet i flasken og drukne. Du kan også have en forstøverflaske med enten vand eller sæbevand stående i nærheden, som du kan sprøjte hvepsene med. Vandet vil nemlig få hvepsen til at tro, at det regner, og den vil flyve hjem mod sit bo. Hvis du i stedet sprøjter den med sæbevand, vil sæben vil klæbe sig til dens vinger og i sidste ende kvæle den.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Topforhandler skælder ud: Endnu et...
bt.dk
Tidligere DR-vært opdagede...
bt.dk
Mascha Vang og kæresten er tilbage...
bt.dk
Wozniacki viser klasseforskellen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx