Af Webstud/PB - 07/01-16 10:01

FN: Flygtningebørn kommer til at lide uden mor og farFN: Flygtningebørn kommer til at lide uden mor og far

FN's flygtningeorganisation langer hårdt ud efter de bebudede danske stramninger for familiesammenføring.

storybild

Arkivfoto af FN. (Billede: Polfoto)

FN's flygtningeorganisation, UNHCR, slutter sig nu til koret af danske børne- og menneskerettighedsorganisationer, som skarpt kritiserer regeringens varslede udlændingestramninger.

UNHCR er især kritisk over for forslaget om, at flygtninge med såkaldt midlertidig beskyttelsesstatus først kan få deres sag om familiesammenført behandlet efter tre år mod i dag ét år.

Borgmester trækker grænsen: Her er næsten hver tiende en asylansøger
Borgmester trækker grænsen: Her er næsten hver tiende en asylansøger

FN's flygtningeorganisation anbefaler i et høringssvar, at regeringen trækker forslaget tilbage, da "langvarig separation" mellem børn og forældre kan få "ødelæggende konsekvenser" for flygtningebørnenes videre liv.

FN-organisationen er også bekymret over det signal, som den danske regering sender med de varslede stramninger, herunder også forslaget om at beslaglægge flygtninges værdigenstande.

Nye regler kan holde børn i krigszone i flere år
Nye regler kan holde børn i krigszone i flere år

Stramningerne, der går ud på at gøre Danmark mindre attraktiv for flygtninge, kan ifølge UNHCR's høringssvar skabe "frygt, menneskefjendskhed og lignende begrænsninger, der vil indskrænke pladsen til asylsøgere globalt og udsætte flygtninge for livstruende risici".

UNHCR opfordrer Danmark til at trække lovforslaget tilbage og sørge for, at familiesammenføring kan ske så tidligt som muligt.

27 døde flygtninge er skyllet op på Tyrkiets kyst
27 døde flygtninge er skyllet op på Tyrkiets kyst

En række danske børne- og menneskerettighedsorganisationer har været ude med lignende kritik af forslaget, som førstebehandles i Folketinget i næste uge.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx