Af - 31/10-16 20:25; Opdateret: 31/10-16 20:35

Løkke aflyser 2025-forhandlinger: Samuelsen fastholder valg-deadlineLøkke aflyser 2025-forhandlinger: Samuelsen fastholder valg-deadline

Samuelsen fastholder krav om topskattelettelse inden årsskiftet. Valget lurer i horisonten. Det er en pinlig affære for statsminister Lars Løkke Rasmussen, siger politisk kommentator Henrik Qvortrup.

storybild

Presset. Løkke skal leverer en topskattelettelse på fem procentpoint inden nytår, ellers vælter LA-formand Anders Samuelsen regeringen. (Billede: scanpix/arkiv)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) meddelte i går aftes, at regeringen udskyder forhandlingerne om sin højtprofilerede 2025-plan på ’ubestemt tid’ for i stedet at koncentrere sig om at få finansloven, de nye ejendomsvurderinger og PSO-afgiften på plads inden årsskiftet.

S: Løkke har spildt måneder på 2025-forhandlinger
S: Løkke har spildt måneder på 2025-forhandlinger

Løkke har taget de øvrige partiledere i blå blok i ed om at udskyde dele af forhandlingerne, siger han til DR.

- Danmark har brug for en borgerlig-liberal regering, og det er derfor, at jeg nu – i forståelse med partilederne i Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti – lægger op til, at vi nu i første fase får en finanslov på plads.
Lars Løkke Rasmussen (V), statsminister

LA-formand Anders Samuelsen kalder det over for Ritzau en ’fremragende ide’ at splitte finanslovsforhandlingerne og 2025-forhandlingerne op. Også Dansk Folkepartis formand, Kristian Thuelsen Dahl, er godt tilfreds med, at de blå partier de næste to-tre uger trækker i arbejdstøjet for at blive enige om næste års finanslov.

- Det er en fremragende idé at dele tingene op. Vi skal i gang med at forhandle finansloven, og den er adskilt fra de skattepolitiske ting
Anders Samuelsen, formand for Liberal Alliance

Lykkedes den del, har blå blokderefter en måneds tid til at lande en aftale om topskatten. Ellers vil LA-formand Anders Samuelsen vælte regeringen.

Kommentator: 2025-fiasko er en stor skuffelse for Løkke
Kommentator: 2025-fiasko er en stor skuffelse for Løkke

Over for Jyllands-Posten har Samuelsen tidligere sagt, at ’vi ved til jul, om vi får valg eller reformer’. Han understregede samtidg, at en ’markant lettelse’ af topskatten var et hovedkrav. Det krav gentog Samuelsen i går aftes over for TV 2 News, og dermed er et snarligt valg stadig det mest sandsynlige scenario, lyder analysen fra politisk kommentator Henrik Qvortrup:

Udskydelse af stor 2025-plan får DF til ånde lettet op
Udskydelse af stor 2025-plan får DF til ånde lettet op

- Det ser sandt for dyden ikke kønt ud. Løkke vinder lidt tid ved at splitte forhandlinger op, men han ligner mere og mere en politiker, der klæber til taburetten for taburettens skyld. Løkke får en meget travl december, hvis han skal undgå et valg. Det ligner en umulig opgave, for han får aldrig DF med på den topskattelettelse, Samuelsen kræver.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx