Af - 15/11-15 23:24

4,1 mio i Paris meldte sig 'ok' med facebooks safety check funktion4,1 mio i Paris meldte sig 'ok' med facebooks safety check funktion

På bare et døgn meldte flere millioner af mennesker i Paris sig OK med facebooks nye 'safety check' funktion.

Bildstrecke im Grossformat »

Danske Frederik Korfix var i Paris da terrorangrebene fandt sted. Han meldte ud til vennerne at han var ok med facebooks nye sikkerhedstjek-funktion.

Så du også flere venner melde ud at de var 'i god behold' efter terrorangrebet på Paris fredag aften?
På bare 24 timer meldte 4,1 millioner mennesker ud til venner og familie, at de var i god behold med Facebooks nye 'safety check' funktion.

Stærk tegning går verden rundt: Nu kommer USA Frankrig til undsætning
Stærk tegning går verden rundt: Nu kommer USA Frankrig til undsætning

- Vi er chokerede og kede af hvad der er sket i Paris. Kommunikation er kritisk i tilfælde som disse. Både for menneskene der er i området, og for deres venner og familier der er ængstelige efter at høre nyt. Folk logger på Facebook for at tjekke om deres pårørende er ok, og for at få en opdatering. Det er derfor vi har lavet Safety Check, og det er også grunden til at vi aktiverede den lørdag for folk i Paris, oplyser Facebook til Metroxpress.

I alt fik 360 millioner mennesker via den nye funktion besked om, hvorvidt deres facebookvenner er i god behold.

En af de mange der gav vennerne besked med den nye funktion er 28-årigeFrederik Korfix. Han var i Paris for at besøge en kunstfotomesse, og sad på et brasserie da angrebene begyndte.

Hun spillede død til terror-koncert: - Jeg lå i fremmedes blod og ventede på min kugle
Hun spillede død til terror-koncert: - Jeg lå i fremmedes blod og ventede på min kugle

- Jeg fik et opkald fra min kæreste og en masse sms'er fra venner og familie, der ville vide om jeg var ok. Det franske antiterrorkorps bad os om at tage hjem, og der fik jeg hurtigt skrevet et privat opslag om at jeg var i god behold. Dagen efter kom den her funktion op på min profil, og jeg så at flere af mine venner havde gjort det, så jeg tænkte at det var en rigtig god og nem måde at give besked på siger han til Metroxpress.

Frederik Korfix rejser hjem fra Paris i morgen, og har indtil videre selv set 13 af sine venner melde om at de er 'i god behold' via funktionen.

- Hvis der var nogle på listen over venner i området der ikke havde meldt tilbage, så tror jeg ikke jeg ville tænke at der var sket dem noget. Der er jo mange måder at melde ud om man er ok, og jeg selv startede jo også med en statusopdatering, der umiddelbart, hvis man skal konkludere ud fra likes, nåede ud til flere i mit netværk. Men jeg synes det er en god funktion.

Danmark græder med Frankrig: Sådan viste politikere og kongelige respekt for ofre
Danmark græder med Frankrig: Sådan viste politikere og kongelige respekt for ofre

I fem tilfælde det seneste år har Facebook tilbudt 'safety check' funktionen for folk i katastroferamte områder. Ideen opstod efter tsunamien og atomkatastrofen i Japan i 2011. Fredag var første gang Facebook lancerede funktionen i efter et terrorangreb.

Efter angrebene har facebook registreret at 78 millioner mennesker har haft 183 millioner facebook-interaktioner der relaterer sig til angrebene.

Du kan se hvilke af dine venner, der har meldt sig 'i god behold' på safety tjek her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Folk har sablet Tivoli ned for det i...
bt.dk
Loch Ness-lignende dyr skyllet på...
bt.dk
'Her er lønnen for en fængselsbetjent...
bt.dk
Træn med Tanja: Spis dig i bedre form
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx