Af Ritzau - 07/04-17 16:08

Regeringen overvejer at gå med i aftale om bus og togRegeringen overvejer at gå med i aftale om bus og tog

Regeringspartierne er uden for aftale om kollektiv transport. Men transportminister er klar til forhandlinger.

storybild

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) er klar til at forhandle om at få regeringen med i aftale om bedre og billigere kollektiv transport. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen)

Regeringen overvejer at tilslutte sig en aftale om bedre og billigere kollektiv trafik fra 2012. Det skriver Altinget.

Der er tale om en pulje, der løbende uddeles til at forbedre den offentlige transport. Partierne bag er DF, S, Enhedslisten, Radikale og SF.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) regner med at indkalde forligskredsen til et politisk møde efter påske. Det oplyser han i en mail til Altinget.

Han ønsker ikke at svare på, om regeringen er klar til at træde ind i forliget. Men Altinget har talt med flere transportordførere, der mener, at det er et sandsynligt udfald.

Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, mener, at det svækker transportpolitikken, når forskellige forligskredse fordeler penge uafhængigt af hinanden.

- I det lys er det vores opfattelse, at hvis vi kan finde ud af det, så skal regeringen træde ind i den forligskreds, siger Kristian Pihl Lorentzen til Altinget.

Pengene i forliget stammer fra en aftale, som partierne indgik i 2012.

Det var som et plaster på såret, da SRSF-regeringen droppede planerne om at lægge en betalingsring om København.

Pengene kom fra, at regeringen stoppede det, den betegnede som "uhensigtsmæssig" brug af regler om registreringsafgift for demo- og leasingbiler.

Siden har partierne ad flere omgange delt penge ud til forskellige formål. De har alle det til fælles, at de skal styrke kollektiv trafik.

Senest har partierne i februar fordelt 762 millioner kroner. De penge går blandt andet til busser i Aalborg, lavere billetpriser, cyklisme og rabat til studerende.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx