Af - 13/04-16 08:43

Mor til vaccinesyg: Fireårige Marcus kradser sig til blods om nattenMor til vaccinesyg: Fireårige Marcus kradser sig til blods om natten

Fireårige Marcus fik en stor knude, der kløede voldsomt, efter han fik DiTeKiPol/Act-Hib-vaccination. I 2014 fik Marcus en erstatning på 25.000 kroner, og symptomerne er der endnu

Bildstrecke im Grossformat »

Privatbilleder

For Maiken Maria Vibede's søn, fireårige Marcus, er helbredet gået ned af bakke, siden han for knap fire år siden blev vaccineret.

Han har fået alluminiumsallergi, der kommer til udtryk som kløende knuder, og indberetninger om lige netop den type bivirkninger, er i øjeblikket i kraftig vækst hos Lægemiddelstyrelsen, kan metroxpress i dag fortælle.

- Marcus fik sin første vaccine, da han var fem måneder. Jeg vidste noget om vacciner og bad for en sikkerhedskyld lægen om at give ham den direkte i musklen. Men alligevel fik han kort tid efter en voldsom stor og stærkt kløende knude, hvor han var blevet vaccineret. Knuder, smerter og kløe som ikke er forsvundet, og som han fortsat år efter år lider under sammen med hyppige og kraftige smerter i maven og benet samt mange infektionssygdomme, fortæller Maiken Maria Vibede.

Marcus fik i marts måned år 2014 en erstatning på 25.000 kroner fra Patienterstatningen som kompensation for svie og smerte i form af kløen. Men vejen til anerkendelse har været lang og hård.

- Vi har gennem årene klaget vores nød over hans kløende og smertende knuder til en række læger. Men fik blot at vide, at det enten ikke var noget - eller at det ville gå over af sig selv. Men det går ikke væk. Han kradser sig fortsat til blods om natten, kan ikke gå med bare ben, har ondt og er syg. Alene at få lægen til at indberette bivirkningen var en kamp.

Men det er ikke kun Marcus's akutte helbredsproblemer, som er vanskelige at håndtere:

- Jeg tør ikke lade ham følge sit vaccinationsprogram, for så længe der er aluminium i, risikerer jeg, at han vil blive yderligt syg, og det er et frygteligt dilemma, for vi tør jo heller ikke lade værre.

Det er i det hele taget afgørende vigtigt for Maiken Maria Vibede, at vaccinens skadevirkninger på nogle børn ikke bliver til en diskussion om, hvorvidt børn bør vaccineres:

- At det vælter ind med nye børn med aluminiumsskader fra vaccinen i disse måneder, må aldrig blive til en debat om for eller imod vaccinering, for børnevaccinerne er vanvittigt vigtige. Vi ville rejse, hvorhen i verden det skulle være og få ham færdigvaccineret, hvis vi kunne undgå aluminium. Så indtil videre håber vi bare hver dag på, at Seruminstituttet snart vil gøre aluminiumsfrie vacciner tilgængelige for vores syge børn.


LÆS OGSÅ: Serum Instituttet skyld i mangel på tuberkulosevaccine

LÆS OGSÅ: WHO-undersøgelse: Kræftvacciner mod HPV er sikre

LÆS OGSÅ: Statens Serum Institut valgte ny HPV-vaccine for at spare penge

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Eksperter: Valget i Rusland er et...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx