Af Ritzau - 04/05-17 16:05; Opdateret: 04/05-17 16:22

Analyse: DF kan ikke ryste Kristian Jensen med vredt indlægAnalyse: DF kan ikke ryste Kristian Jensen med vredt indlæg

Kristian Jensen skal pleje forholdet til DF, men han er en styrket V-næstformand og minister, lyder analyse.

storybild

Finansminister Kristian Jensen (V) er ikke sådan at ryste, mener politisk analytiker (Arkivfoto). (Billede: Scanpix/Ida Marie Odgaard)

Dansk Folkeparti advarer V-næstformand og finansminister Kristian Jensen mod at fortsætte flirten med de "antinationale kræfter" hos De Radikale.

Ellers kan det koste Venstre magten, lyder meldingen fra DF's udlændingeordfører, Martin Henriksen, i et debatindlæg i Politiken torsdag.

Men der skal mere til at ryste Kristian Jensen end en slet skjult trussel fra støttepartiet, vurderer Helle Ib, kommentator på Børsen:

- Man må bare konstatere, at Kristian Jensen som finansminister står meget stærkt i øjeblikket, siger hun.

- Det er ikke en Kristian Jensen, som man på nogen måde kan ryste med et debatindlæg.

I debatindlægget anklager Martin Henriksen Venstre for at "modarbejde DF's arbejde for at bremse indvandringen". Venstre lyder "med Kristian Jensen i spidsen" som "et ekko af Radikale Venstre", skriver DF-ordføreren videre.

Venstre står på sidelinjen og skumler over, at DF gennemfører udlændingestramninger med Socialdemokratiet, lyder Martin Henriksens analyse.

Nok har S og DF sammen gjort det sværere for udenlandsk arbejdskraft at komme til Danmark. Men Helle Ib "ser ikke en vifte af nye skrappe stramninger, som DF kan få S med på mod regeringens vilje":

- Det vil være marginaler, hvor DF kan bruge S til at presse regeringen til noget. Trekløveret vil – når man gør bundlinjen op – stadig være et langt bedre bud for DF end rød bloks samlede udlændingepolitik, siger hun.

Kommentatoren hæfter sig ved, at Martin Henriksen pointerer, at Socialdemokratiets strammere linje på udlændingepolitikken i nogen grad er taktisk funderet:

- Deri ligger et alibi for DF for fortsat at pege på Venstre. Så længe DF ikke vil hoppe over – og det er der bestemt intet, der tyder på, de kunne finde på – så får de her tilnærmelser ikke voldsomt store konsekvenser.

V-toppen har efter næsen til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) lagt sig i selen for at få et bedre forhold til DF. Det er også nødvendigt for Kristian Jensen at pleje forholdet til støttepartiet, lyder analysen:

- Det kan godt være, han skal holde igen med provokationerne i ny og næ, siger Helle Ib.

- Han skal selvfølgelig opretholde et godt forhold til DF, ellers kan det sabotere regeringens evner til at komme igennem med sin politik. Men det har han demonstreret med boligaftalen, at han mestrer.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Så gode venner er...
bt.dk
Patrick Nielsen klar til vildt...
bt.dk
Nanna Mia afslører: Derfor stoppede...
bt.dk
Politiet leder efter denne bil: Mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx