Af Ritzau - 17/11-16 19:18; Opdateret: 17/11-16 19:50

Pensionister går fri af nedskæringer i grøn checkPensionister går fri af nedskæringer i grøn check

Der skal formentlig skæres 700 millioner i den såkaldte grønne check. Men det rammer ikke pensionister.

storybild

Der skal skæres i den grønne check, et særligt skattefradrag til folk med lave indkomster. Men pensionister og førtidspensionister skal friholdes for besparelser, viser beregninger. Arkivfoto. (Billede: Free/Colourbox)

Pensionister og førtidspensionister friholdes for beskæringer af grøn check i den aftale om energiafgiften PSO, som ventes at falde på plads torsdag aften.

Det viser beregninger, som Ritzau har set. Og oplysningerne bekræftes af flere kilder.

Besparelserne på den grønne check skal bidrage med 700 millioner kroner, der skal gå til at fylde hullet efter energiafgiften PSO, som EU har kendt traktatstridig.

PSO-afgiften er en afgift på elregningen, som finansierer grønne initiativer som vindkraft og solceller.

Friholdelsen af pensionisterne har været et kardinalpunkt for Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl har tidligere udtalt sig stærkt kritisk om at sløjfe den grønne check, som egentlig er et skattefradrag til folk med særligt lave indkomster.

- Det vil i virkeligheden sige at lade skatterne stige for dem med de laveste indkomster for at finansiere en afgiftslettelse også for dem med de højeste. Det synes jeg, er ret usympatisk, sagde han til Ritzau i maj.

Omvendt har blandt andre Konservative talt for at afskaffe den grønne check helt.

Regeringen har den seneste tid forhandlet intenst med de øvrige borgerlige partier, Socialdemokratiet og De Radikale om, hvordan der skal være penge til at støtte vedvarende energi i fremtiden.

Men den danske PSO-model har vist sig at være i strid med EU's regler, og derfor skal politikerne inden nytår finde på en anden løsning.

Det tegner torsdag aften til at ende i en aftale, der indeholder elementer, der hver for sig er tæt på uspiselige for de enkelte partier.

Hvor DF har tordnet mod at afskaffe den grønne check, har De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, slået fast, at det bliver uden De Konservative, at bundskatten hæves.

Men det tyder meget på, at den alligevel bliver med den aftale, der ventes torsdag.

Og ifølge Jyllands-Posten kommer erhvervslivet formentlig også til at bidrage i form af mindre tilskud til omstilling til energivenlig produktion.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Eriksen-show i sikker sejr!...
bt.dk
Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx