29/08-17 13:11; Opdateret: 29/08-17 14:46

Ubåd undersøges for skjulte rumUbåd undersøges for skjulte rum

Skat hjælper politiet med undersøgelse af ubåden "Nautilus". Svenske hunde søger efter ligdele på vandet.

storybild

København. Ubåden "Nautilus" skannes tirsdag med hjælp fra udstyr fra Skat.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Man vil udelukke, at der er skjulte rum på fartøjet, som den svenske journalist Kim Wall mistede livet på.

Politiet understreger, at man ikke har mistanke om, at der findes skjulte rum. Skanningen sker blot for at udelukke, at det skulle være tilfældet.

Man benytter sig af Skats lastbilsscanner, som normalt bruges til at undersøge mistænkelige containere for smuglergods.

Desuden fortsætter myndighederne tirsdag med eftersøgningen af ligdele. Med specialuddannede svenske lighunde er man i gang ved Køge Bugt. Hundene er trænet i at søge i vandet, fremgår det.

Politiet har sigtet kaptajnen på ubåden, Peter Madsen, for at have dræbt den svenske journalist, der var hans gæst på en sejltur. Han nægter sig skyldig.

Kvindens torso blev fundet 21. august af en cyklist. Hoved, arme og ben var bevidst skåret af, lød det fra politiet. Disse ligdele er tirsdag endnu ikke fundet.

Madsen er varetægtsfængslet frem til 5. september, hvor det ventes, at en dommer skal tage stilling til, om fængslingen skal udstrækkes.

I den oprindelige kendelse vurderede en dommer, at der "i hvert fald" er begrundet mistanke om, at han er skyldig i uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder. Fængslingen begrundes med, at han på fri fod vil ødelægge politiets opklaringsarbejde.

Efter fundet af torsoen, hvorpå der var fæstnet metal, har politiet udvidet sigtelsen mod Peter Madsen til også at omfatte usømmelig omgang med lig.

Kim Wall steg om bord på "Nautilus" om aftenen 10. august i Københavns havn, hvorpå hun sejlede ud med Madsen.

Da hun ikke vendte tilbage, indledte myndighederne en eftersøgning. Den følgende dag blev ubåden spottet i Køge Bugt. Den sank, og Peter Madsen blev reddet i land.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx