Af Jeppe Pedersen - 06/04-18 13:48

Advarsel: Tyve har fået nyt yndlingsoffer - og de er nærmest umulige at fange Advarsel: Tyve har fået nyt yndlingsoffer - og de er nærmest umulige at fange

Danske håndværkere oplever oftere og oftere, at deres varebiler bliver bestjålet af tyve i nattens mulm og mørke.

storybild

Håndværkere bliver plaget af røverier. (Billede: Christian Als)

Ifølge Jyllands Posten er antallet af tyverier fordoblet på et år i politikredsene Midt- og Vestsjælland og Fyn, og på landsplan er der en stigning på 35 procent.

Men politiet fanger dem aldrig.

Af de 8.049 anmeldte tyverier i 2017 blev der rejst 343 sigtelser, svarende til fire procent af sagerne. Heraf tegnede Midt- og Vestsjællands Politi sig med 52 sigtelser for en pæn andel, skriver Jyllands Posten.

Ifølge Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi, er det én type person, der er klart reprænsenteret blandt de sigtede.

»Det er stort set østeuropæiske navne, der figurerer hver gang, vi har disse sager. Men jeg kan selvfølgelig ikke afvise, at der også er én, der hedder Peter Jensen,« siger Carsten Andersen.

Ifølge politiet bliver varerne solgt videre i udlandet og på udenlandske hjemmesider, hvor der er stor efterspørgsel efter specialværktøj. I en varebil kan der være for op mod 100.000 kroners instrumenter og værktøj.

Udover værdien af selve værktøjet koster det også dyrt i tab af produktion, når en håndværker ikke kan udføre sit arbejde den dag grundet manglende værktøj, fortæller Lars Mouritsen, indehaver af Kopp Sorø A/S.

Tryg anbefaler

Hos forsikringsselskabet Tryg har de lavet en huskeliste til håndværkere, der bliver plaget af indbrud:

  • Separat elektronisk lås
  • Ekstra sikkerhedsbokse
  • Gitre for vinduerne og alarmer
  • Gps-trackere og dna-mærkning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hovedvej flyder med gylle: 'Der...
bt.dk
Børnefødselsdag udviklede sig...
bt.dk
Palle tvunget til at aflyse: Boksere...
bt.dk
Se kortet: Disse byer mister deres...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx