Af Ritzau - 24/04-17 08:13

Forsvarsadvokater udstyrer klienter med huer og hættetrøjerForsvarsadvokater udstyrer klienter med huer og hættetrøjer

Forsvarsadvokater får kritik for at uddele huer og trøjer med firmalogoer til indsatte i de danske fængsler.

storybild

Ifølge Radio24syv går indsatte i danske fængsler og arresthuse iklædt hættetrøjer, t-shirts og huer med firmanavne og telefonnumre på nogle af Danmarks største advokatkontorer inden for strafferet. (Billede: Free/David Ademas)

Profilerede forsvarsadvokater vil strække sig langt for at få klienter, der kan indbringe dem gode penge.

Ifølge Radio24syv går indsatte i danske fængsler og arresthuse iklædt hættetrøjer, t-shirts og huer med firmanavne og telefonnumre på nogle af Danmarks største advokatkontorer inden for strafferet.

Advokaterne uddeler reklametøjet, fordi der er kamp om klienter, der hver især kan indbringe advokaten store summer i forsvarersalær.

Det er ifølge radiostationen advokater som Michael Juul Eriksen og Mette Grith Stage, der udstyrer deres klienter med tøj i fængslerne og arresthusene for at skabe reklame og opmærksomhed omkring deres advokatkontorer.

Metoden får kritik fra flere kanter:

- De indsatte befinder sig i en sårbar situation. De har normalt allerede en forsvarer, og de kan ikke bedømme, om den advokat, der vil "købe dem" med reklametøj, er bedre end den advokat, de har i forvejen.

- Og det er slet ikke sikkert, at det er i den indsattes interesse at skifte forsvarer, siger formand for Advokatrådets strafferetsudvalg, Sysette Vinding Kruse, til Radio24syv.

Radiostationen har talt med tillidsmænd, der repræsenterer 15 arrester samt en lang række advokater og indsatte. Alle bekræfter fænomenet.

Også Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, er oprevet over advokaternes metoder. Han mener, at politikerne bør forbyde "den der trafik fra forsvarsadvokater til de indsatte".

Forsvarsadvokaterne selv tager nu ikke kritikken så tungt.

- Kritikken bunder nok snarere i, at bitre advokater er ærgerlige over, at de ikke kan leve op til klienternes krav til kvalitet i forsvaret, hvorfor advokaten har behov for at finde undskyldninger for, at klienter fravælger dem, skriver Michael Juul Eriksen i en mail til Radio24syv.

Han understreger, at hans firma, TVC, overholder de gældende retningslinjer fra Advokatnævnet og Kriminalforsorgen. Samtidig tilføjer han, at firmaet kun deler reklametøj ud til deres egne klienter.

Mette Grith Stage ser heller ikke noget problematisk.

- Det er ikke spor anderledes, end hvis advokater, der arbejder med erhvervsfolk, uddeler vin til deres kunder. De plejer deres klienter, jeg plejer mine klienter, siger hun til Radio24syv.

Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, skriver på Twitter, at "det skal stoppes."

Justitsministers Søren Pape Poulsens parti, De Konservative, skriver også på det sociale medie, at fænomenet er "dybt forargeligt".

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Birgitte Hjort om kampen for...
bt.dk
Superstjerne vender hjem med flere...
bt.dk
Gammel kending blev igen stoppet af...
bt.dk
Medie: Kylie Jenner har sørget for,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx