Af - 07/07-14 12:13

Vi kan ikke tåle andres børn på restauranterVi kan ikke tåle andres børn på restauranter

9 ud 10 synes, at forældre i højere grad bør tysse på deres støjende børn på restauranter. Typisk - vi kan snart kun tåle os selv, siger ekspert, som opfordrer forældre til at vise interesse for egne børn.

storybild

(Billede: First Light)

- Så få dog styr på det menneskebarn, så vi kan nyde vores middag i ro.

Et ganske stort flertal; hele 88 pct. af danskerne svarer i en ny undersøgelse, Yougov har lavet for metroxpress, at forældre skal blive bedre til at tysse på deres støjende børn, når de spiser ude.

- For få årtier siden sad børn dresserede og undertrykte, når de en sjælden gang var med på restaurant, husker Per Schultz Jørgensen, professor og forhenværende formand for Børnerådet.

- Men i dag er børn frigjorte og samtidig er det hverdagsagtigt at spise ude, hvor de støjer og pisker rundt i restauranten, forklarer han.

Det sker ifølge Per Schultz Jørgensen med forældrenes accept.

-Hvis de ellers bemærker det, for de har så mere travlt med hinanden. De tror, at farvekridt og malebog kan underholde børnene, mens de skåler i tredje og fjerde glas rødvin. De må i stedet begynde at vise oprigtig interesse for deres børn og tale med dem, så de ikke bliver så urolige.

I restauratørernes arbejdsgiver-organisation Horesta afviser erhvervsjuridisk chef Kaare Friis Petersen, at der skulle være et problem.

Alligevel har enkelte restauranter indført forbud mod små børn, mens andre nøjes med at signalere, at de ikke er børnevenlige.

Det sker eksempelvis ved, at tage fuld pris for retter til sågar småbørn, som der ikke er børneretter til - eller ved ikke at tilbyde barnestole.

Per Schultz Jørgensen langer også ud efter dem, som ikke tåler postyr fra andres børn.

- Restauranter er som det øvrige individorienterede samfund fyldt med egoister med præcis nul tolerance til overs for andre end dem selv og deres egne. Ingen skal forstyrre deres middag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx