Af - 09/01-17 19:33

Kontroversiel hjemmeside bedømte unge kvinders udseende: Nu er den lukket nedKontroversiel hjemmeside bedømte unge kvinders udseende: Nu er den lukket ned

Folkene bag den kontroversielle og politianmeldte hjemmeside Kridellerkran.com trækker følene til sig og lukker siden ned.

Bildstrecke im Grossformat »

15-årige Sarah Veise var blandt de mange unge piger, der uden deres samtykke har fået lagt deres billede op til bedømmelse på hjemmesiden Kridellerkran.com.

Hjemmeside Kridellerkran.com, hvor brugerne indtil for få timer siden bedømte unge kvinders udseende - uden pigernes samtykke - er blevet lukket ned.

- Desværre har alt godt en ende, og vi bliver nødt til at stoppe mens legen er god. KridEllerKran er lukket for nu, men vi håber at kunne komme tilbage med et koncept der appellerer bedre til de sure mødre på Facebook. Hold det høje humør! skriver folkene bag siden.

Tidligere i dag blev hjemmesiden, som to personer fra Facebook-gruppen Offensimentum, der berygtet for grov mobning af især unge kvinder på nettet, står bag, politianmeldt af formand for SF Ungdom Nanna Bonde.

Lækker eller grim? Fremmede vurderer Sarahs udseende
Lækker eller grim? Fremmede vurderer Sarahs udseende

- Problemet er, at der ikke er givet samtykke til brugen af billederne, og det er dét, der er det essentielle her, sagde hun tidligere i dag til mx.dk med henvisning til, at hundredevis af unge piger - uden deres samtykke - fik bedømt deres udseende på baggrun af billeder, som KridellerKran.com uden pigernes tilladelse havde taget fra blandt deres Facebook-profiler.

'Krid eller kran' er slang for 'lækker eller grim. På sitet blev fotos af pigerne sat op parvis, hvorefter brugerne skulle stemme den grimme ud og den løkre videre.

Blandt pigerne var 15-årige Sarah Veise.

- Det er så sexistisk, sagde Sarah Veise tidligere i dag til metroxpress og tilføjede:

- Jeg synes, det er voldsomt, at alle kan komme ind på den side, der minder om et kødmarked, finde mit navn og billede, og så finde mig på Facebook bagefter. Det bryder jeg mig ikke om.

Politiker anmelder kontroversiel hjemmeside: - Det er en syg tendens
Politiker anmelder kontroversiel hjemmeside: - Det er en syg tendens

Sarah Veise lader sig dog ikke gå videre på af brugen af hendes billede, men hun tror, at andre piger formentlig vil være mere påvirkelige.

- Man skal ikke sætte piger i nummerorden. Det gør bare, at mange bliver kede af det. Jeg forestiller mig, at der er piger med lavt selvværd, der vil tage det lidt tungt, siger hun.

Ifølge Kridellerkran.com nåede 52.000 forskellige personer at afgive 2,7 millioner stemmer.

Metroxpress har talt med Sarah Veises mor, der har givet samtykke til, at Sarah optræder med navn og billede i artiklen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

10 biler kørt sammen - én person...
bt.dk
LIGE NU: Brand i passagerbus...
bt.dk
Line Baun Danielsen erkender: Her er...
bt.dk
Dansk popkonge skal være morfar:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx