Af Ritzau - 26/08-16 09:41

K holder sommergruppemøde med historisk lav målingK holder sommergruppemøde med historisk lav måling

Blot 2,7 procent af vælgerne vil stemme på De Konservative, viser ny meningsmåling.

storybild

De Konservative med partiformand Søren Pape Poulsen holder fredag eftermiddag pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde. Det sker på dagen, hvor partiet får sin dårligste Megafon-meningsmåling nogensinde: 2,7 procent. (Billede: Scanpix/Asger Ladefoged)

På dagen, hvor De Konservative holder pressemøde efter partiets sommergruppemøde, kan partiformand Søren Pape Poulsen notere sig en historisk lav opbakning.

I en meningsmåling, som Megafon har udført for TV2 og Politiken, svarer blot 2,7 procent af vælgerne, at de vil stemme på De Konservative. Hvis det blev valgresultatet, ville det snævre den i dag seks mandater store folketingsgruppe ind til fem.

Megafon har aldrig tidligere målt så forsvindende lav opbakning til det gamle borgerlige parti. Dog skal det pointeres, at den statistiske usikkerhed er plus/minus 1,1 procent.

I Voxmeters vægtede gennemsnit af meningsmålinger, Ritzau Index, ligger De Konservative til 3,6 procent af stemmerne. Det er på niveau med partiets valgresultat på 3,4 procent.

Ligesom sidste år afholder De Konservative partiets sommergruppemøde i en privat bolig for at sætte fokus på mærkesagen: lavere boligskatter.

Pressemødet bliver i år afholdt i haven hos en folkepensionist i Lejre, der er utilfreds med den høje grundskyld. De Konservatives topprioritet i de kommende økonomiske 2025-forhandlinger er netop lavere boligskatter.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx