Af - 24/03-15 10:46; Opdateret: 24/03-15 11:19

Danskerne banker farten ned på vejeneDanskerne banker farten ned på vejene

De danske bilister har i overvældende omfang flyttet foden fra speederen til bremsen i februar måned, hvor kontrollen med 100 fotovogne har fået sin debut, skriver Jyllands-Posten.

storybild

(Billede: Dresling Jens)

På landeveje, motorveje og i 50 km-zoner har gennemsnitshastigheden ikke været så lav i de seneste 10 år, viser nye tal fra Vejdirektoratet, skriver Jyllands-Posten.

Faldet i farten er mest markant på landeveje i Jylland og på øerne samt på motorveje med fartbegrænsning på 110 km/timen.

Finsk fartbølle får bøde på 402.336 kroner
Finsk fartbølle får bøde på 402.336 kroner

Her er gennemsnitshastigheden faldet i gennemsnit med mellem 1,5 og 2,0 km/timen i forhold til februar 2014.

Faldet er mindre, men dog også markant i 50 km-zoner i provinsbyer og de større byer. På motorveje med 130 km/timen er fartniveauet uændret, viser tallene.

Røver flygter i vild fart med ansat på køleren
Røver flygter i vild fart med ansat på køleren

I Vejdirektoratet er der forsigtig begejstring over tallene.

"Et fald på op til 2 km/timen er mere, end vi tidligere har set. Tallene er de mest markante i 10 år. Det er sværere at komme med et bud på årsagen til faldet i hastighed. Vi har hverken haft voldsomt vintervejr eller andre faktorer, der kan have bidraget til så markant et fald. Men hvad er så forskellen på de andre måneder? Ja, der er jo politiets fotovogne," siger områdechef Gitte Hoeg til Jyllands-Posten.

TV: Vildt styrt! Metalstang fanger cykelrytters hjul
TV: Vildt styrt! Metalstang fanger cykelrytters hjul

Områdechefen vil gerne vente med at konkludere håndfast på sammenhængen mellem den dæmpede fart og fotovognene, indtil der foreligger fartmålinger for marts måned.

"Vi synes, at en enkelt måned er så spinkelt et grundlag at vurdere årsagssammenhængen på, at vores vurdering af årsagen foreløbig kun er et gæt. Vi vil gerne vente et par måneder, inden vi begynder at konkludere,” siger Gitte Hoeg til Jyllands-Posten.

Læs hele historien på jp.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Formodet 'pakkebombe-mand'...
bt.dk
Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Det gik galt på scenen: Her er...
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx