Af - 21/01-15 19:12; Opdateret: 21/01-15 22:13

Ny populær Facebook-gruppe: Kom på date med en hjemmerøverNy populær Facebook-gruppe: Kom på date med en hjemmerøver

Facebook-gruppen "Date en indsat" hjælper dig med at finde en date i de danske fængsler.

storybild

(Billede: Privatfoto)

”MK er en rigtig sød fyr.”

”Familiemenneske med stort F”.

Sådan blev dagens fange, MK (hans rigtige navn er redaktionen bekendt), blandt andet præsenteret onsdag i den populære Facebook-gruppe ”Date en indsat”, hvor omkring 1.500 mænd og kvinder den seneste uge har søgt om medlemskab i jagten på en date i de danske fængsler.

Opslaget med den muskuløse mand, der bliver løsladt i næste måned efter tre års fængsel, falder da også i de kvindelige medlemmers smag, men ingen får at vide, at MK sidder i fængsel, fordi han har begået et groft hjemmerøveri mod et ældre ægtepar.

I januar 2012 trængte han sammen med tre andre ind i ægteparrets villa, som blev tømt for en række værdier, imens de bagbundne ejere på 65 år og 63 år og deres lille barnebarn så sagesløst til.

Opslaget bliver slettet, da metroxpress forelægger oplysninger for en af gruppens to stiftere, 27-årige Kim Uth Jensen.

”Vi har fået uærlige informationer om dagens fange og var på ingen måde klar over dette. Derfor er han selvfølgelig blevet slettet og blokeret fra gruppen,” skriver han.

Kim Uth Jensen har ellers lavet gruppen, der i skrivende stund er oppe på over 2.500 medlemmer, med sin medfange i Statsfængslet Renbæk, 25-årige Patrick Baagø, fordi ”alle har ret til kærlighed”. Men pædofile, voldtægtsforbrydere, og i dette tilfælde en hjemmerøver, er ikke velkomne.

33-årige Karina, der er medlem af gruppen, er da også kun interesseret i småkriminelle mænd.

”Jeg synes bare, at det er spændende. Og så længe det bare er tyveri eller svindel, er det fint. Men drabsforsøg og hjemmerøveri springer jeg over. Det bliver for farligt,” siger hun.

En naturlig begrundelse for kvinder der er interesseret i kriminelle mænd, forklarer Jørn Beckmann, tidligere chefpsykolog på Odense Universitetshospital.

”Det kan virke mærkeligt, men nogen kvinder tiltrukkes af styrke og kraft, og så betyder det mindre, at manden har været på kant med loven. For nogen kvinder ser ikke kriminaliteten som noget dårligt, men som et tegn på punch, power og styrke,” siger han.

MK er ikke vendt tilbage på metroxpress' henvendelse.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx