Af Ritzau - 12/01-17 12:32

Psykiatri handlede korrekt inden faderdrab i SvendborgPsykiatri handlede korrekt inden faderdrab i Svendborg

Psykiatrien i Region Syddanmark konkluderer, at det ikke var forkert at udskrive mand, som senere begik drab.

storybild

Psykiatrien kunne ikke have forudset, at en 48-årig mand ville dræbe sin far i Svendborg få timer efter at være blevet udskrevet fra psykiatrisk behandling. Sådan lyder konklusionen i en rapport om forløbet op til udskrivelsen. (Billede: Free/Colourbox)

En 48-årig mand blev udskrevet fra psykiatrisk behandling få timer inden, han i november sidste år stak sin far ihjel med en kniv på åben gade i Svendborg.

Psykiatrien i Region Syddanmark har undersøgt forløbet op til udskrivelsen og konkluderer i en rapport, at man ikke kunne have forudset, at manden ville begå drab umiddelbart efter sin udskrivelse.

Det oplyser lægelig direktør Anders Meinert torsdag.

- Vi har gennemgået sagen og konkluderet, at vi ikke kunne have undersøgt, behandlet og udskrevet patienten på anden måde, end det er gjort.

- Konklusionen er, at vi ikke kunne have forudset eller forhindret det her drab, som nu er begået, siger Anders Meinert.

Ifølge Anders Meinert var der tale om et helt udramatisk indlæggelsesforløb uden tegn på vold eller trusler.

Den 48-årige mand har erkendt, at det var ham, der 17. november om eftermiddagen dræbte sin far på Klosterplads nær banegården i Svendborg.

Den 74-årige mand blev stukket ihjel omkring klokken 13.45. Han blev ramt i halsen og i maven. Sønnen har ifølge TV2 Fyn fortalt politiet, at han var gal på faren efter en "forfærdelig" barndom.

Efter drabet flygtede sønnen fra stedet. Ifølge TV2 Fyn skyllede han blodet af i en vandpyt og gik derefter ud og drak kaffe, gik på biblioteket, på museum og til sidst på psykiatrisk afdeling for at få hjælp.

Det er Psykiatrien i Region Syddanmark selv, der har udarbejdet rapporten om forløbet op til udskrivelsen af manden.

Undersøgelsen er ifølge Anders Meinert foretaget ved, at alle patientens journaler er læst igennem. Derefter har psykiatriens risikomanager interviewet de relevante medlemmer af personalet om håndteringen af patienten.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tjek op på dit boliglån og spar...
bt.dk
9-årig pige forsvandt til...
bt.dk
Engelsk legende helt vild med...
bt.dk
Stod bag kæmpe OL-sensation: Derfor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx