Af - 07/01-16 19:01; Opdateret: 07/01-16 19:23

Umuligt: Dette ord er nu fjernet fra national test for 4. klasseUmuligt: Dette ord er nu fjernet fra national test for 4. klasse

Ordet inkommensurabel har været en del af en 4. klasses test. Unfair, siger lærer, som fik ordet fjernet.

Bildstrecke im Grossformat »

Dansklærer Jakob Bonde fra Stoholm Skole i Midtjylland fik sig noget af en overraskelse, da hans elever i 4. klasse blev bedt om at forklare ordet ”inkommensurabel” i en national dansktest.

- Da jeg spurgte mine kollegaer, var der kun én ud af 32 lærere, der kendte ordet, fortæller Jakob Bonde til DR P4 Midt & Vest.

Jakob Bonde tog kontakt til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, der efter en længere korrespondance svarede Jakob Bonde, at ordet var i orden at bruge i danskprøver i 4. klasse.

- Det er ikke fair at give dem et spørgsmål, de kan risikere at knække nakken på. Det er uordentligt - sagt på en meget pæn måde, siger Jakob Bonde til DR P4 Midt & Vest.

Regeringen vil gøre det sværere at blive dansk statsborger
Regeringen vil gøre det sværere at blive dansk statsborger

Efter at DR P4 Midt & Vest gik ind i sagen har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet ombestemt sig og tager nu ordet ud af testen.

- Det er vigtigt at forstå, at testsystemet er bygget op som et adaptivt system, hvor opgavernes sværhedsgrad tilpasser sig den enkelte elevs dygtighed. Der skal altså både være opgaver, der er meget lette, og opgaver, der er meget svære, med i testen. Når det er sagt, så er vi enige i, at ordet ”inkommensurabel” er et usædvanligt svært ord at lade indgå i en test på 4. klassetrin.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet vil tage opgaven ud af testen, lyder det i et skriftligt svar fra vicedirektør i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, Susanne Sehestedt Clausen.

Ordet inkommensurabel betyder i øvrigt usammenlignelig, og i testen havde eleverne fem svarmuligheder at vælge imellem.

LÆS OGSÅ: Fremover skal taxaførere bestå en danskprøve

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx