10/03-16 13:26; Opdateret: 10/03-16 14:07

El-Hussein søgte på Mogens Camre efter Krudttønde-angrebEl-Hussein søgte på Mogens Camre efter Krudttønde-angreb

Anklager fremlægger beviser fra computercafé, som viser at Omar el-Hussein søgte på Mogens Camres adresse.

storybild

Omar el-Hussein foretog ifølge politiets efterforskning en internetsøgning på DF-politikeren Mogens Camres adresse efter sit angreb på Krudttønden.

Søgningen skete fra en netcafé på Nørrebro.

Oplysningen er kommet frem torsdag i Københavns Byret. Her er fire mænd tiltalt for at have medvirket til Omar el-Husseins angreb på synagogen i Krystalgade natten til 15. februar sidste år.

Søgningen fandt sted omkring klokken 21.30 den lørdag aften, hvor Omar el-Hussein nogle timer tidligere havde angrebet kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København.

Anklager Sidsel Klixbüll fortæller desuden, at Omar el-Hussein også foretog søgninger på en adresse, som tilhører Nicolai Sennels. Han er formand for den danske afdeling af den islamkritiske bevægelse For Frihed, der tidligere hed Pegida.

Også forretningen Kihoskh på Vesterbro blev der søgt på. Forretningen er flere gange i medierne blevet nævnt som forhandler af satiremagasinet Charlie Hebdo.

Overvågningsbilleder fra internetcaféen Powerplay på hjørnet af Nørrebrogade og Skodsborggade viser, at Omar el-Hussein og en af de andre tiltalte sad på netcaféen, da søgningerne foregik.

Og søgningerne er foretaget fra den computer, hvor el-Hussein sad.

Allerede da anklageskriftet blev offentliggjort tidligere i år, kom det frem, at Omar el-Hussein efter anklagemyndighedens opfattelse foretog søgning på synagogen, mens han var på netcaféen.

Men først nu kommer det frem, hvad han ellers søgte på.

Sidsel Klixbüll fortæller, at el-Hussein også søgte på ordene "Christiansborg" og "militæroberst".

I sagen mod de fire mener anklagemyndigheden, at de har medvirket til el-Husseins angreb på synagogen blandt andet ved at skaffe ham adgang til en computer på netcaféen og ved at betale for den.

Derfor spiller begivenhederne på netcaféen en meget central rolle i sagen.

En af de fire har tidligere i sagen udpeget sig selv og Omar el-Hussein, som to af de personer, man kan se på overvågningsbillederne fra netcaféen, fortæller anklager Klixbüll.

Retssagen fortsætter i flere måneder. Først i september falder der efter planen dom.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gus Hansen stævnede Rasmus Nøhr for...
bt.dk
Joachim B. Olsen stiller...
bt.dk
Lynfyret i Superliga-klub - nu har...
bt.dk
Red Arrows-fly meldes styrtet til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx