Af - 02/11-15 10:17

Svære anoreksi-patienter skal nu have bedre hjælpSvære anoreksi-patienter skal nu have bedre hjælp

Nye nationale retningslinjer skal hjælpe børn, unge og voksne med svære spiseforstyrrelser tilbage til et velfungerende hverdagsliv.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

​3.124 danskere blev ifølge tal fra Socialstyrelsen sidste år behandlet for svær anoreksi eller bulimi i den regionale psykiatri.

Over halvdelen af dem vil ifølge statistik fra Sundhedsstyrelsen vende tilbage i behandling, fordi de ikke får den fornødne hjælp ude i kommunerne.

LÆS OGSÅ: Historisk mange unge bliver tvangsindlagt

Det skal der nu laves om på, og derfor udsender Socialministeriet i dag en rapport med et sæt nationale retningslinjer, som ude i kommunerne skal sikre et 'helhedsorienteret forløb' i rehabiliteringen af børn, unge og voksne med svære spiseforstyrrelser.

- En svær spiseforstyrrelse er en alvorlig sygdom, og det er dybt ulykkeligt, når folk hænger fast i lidelsen. Det er godt, at kommunerne nu får denne guide som et solidt arbejdsredskab til at sikre høj faglig kvalitet i indsatsen. De nye nationale retningslinjer bygger på dokumenteret viden om, hvad der virker og gode erfaringer fra praksis, siger Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V), der forventer, at patienter med svær spiseforstyrrelse nu vil blive hjulpet tilbage til en almindelig hverdag.

Ifølge Steen Andersen, generalsekretær i Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade, er det på tide, at der sker noget:

- Vi har set alt for mange genindlæggelser, og det er essentielt, at der bliver taget hånd om problemerne. Det vigtigste er jo, at den behandling regionerne udfører ikke ender i ingenting, siger han.

En undersøgelse fra Videnscenter for Spiseforstyrrelser og Selvskade viste i 2013, at mindre end 20 procent af kommunerne havde et tilbud til patienter med spiseforstyrrelser, og at man siden 2007, hvor kommunerne overtog ansvaret for efterbehandling af spiseforstyrrede, har oplevet en fordobling i antallet af genindlæggelser.

LÆS OGSÅ: Børn helt ned til 8 års alderen er utilfredse med deres kroppe

LÆS OGSÅ: Knap hver fjerde gymnasieelev skader sig selv

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx