Af Ritzau - 05/04-16 03:51

Lukas Graham misser førsteplads i USA - i denne omgangLukas Graham misser førsteplads i USA - i denne omgang

Nummeret "7 Years" må fortsat se sig slået af Rihannas "Work". Men danskerne haler ind.

storybild

Lukas Graham har travlt med at gøre karriere i USA for tiden. Sangen "7 Years" indtager for tiden andenpladsen i Billboard-listen. (Billede: Polfoto/Rich Fury)

Det danske popband Lukas Graham bliver ikke i denne omgang nummer ét på den amerikanske singlehitliste Billboard Hot 100 med nummeret "7 Years".

Det fremgår af billboard.com mandag aften dansk tid.

Lukas Graham med sanger Lukas Graham Forchhammer som frontfigur har i ugevis bevæget sig opad på den prestigefulde liste med verdenshittet.

Men på den nye liste formår københavnerbandet ikke at vippe Rihannas "Work" af pinden. Det er syvende uge i træk, at sangen topper listen.

Ifølge billboard.com haler "7 Years" dog en smule ind på sangerinden fra Barbados. Hendes sang falder fire procent tilbage, mens Lukas Graham går 18 procent frem på listen, der medregner både salg, streaming og radioafspilninger.

Dermed ser Lukas Graham ud til at have endnu et skud i bøssen i næste uge for at blive det første danske navn nogensinde til at toppe Billboards top-100-liste.

Foruden Lukas Graham har danske Jørgen Ingmann også været nummer to på listen, da han i 1961 hittede med "Apache". Nummeret var dog ikke skrevet af Ingmann selv.

"7 Years" er ikke kun populær i USA. Sangen har også høstet topplaceringer i blandt andet Storbritannien, Danmark, Holland, Belgien, Sverige, New Zealand, Australien og Irland.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx