Af Ritzau - 17/10-16 19:45; Opdateret: 17/10-16 20:24

Kommentator: DF er ikke klar til at ofre MesserschmidtKommentator: DF er ikke klar til at ofre Messerschmidt

DF's stemmesluger er igen blandet ind i "rod" med EU-midler. Men partiet ofrer ham ikke, vurderer kommentator.

storybild

Dansk Folkepartis store stemmesluger Morten Messerschmidt (tv.) er endnu engang blandet ind i "rod" med EU-midler, som partiets formand Kristian Thulesen Dahl (th.) kalder det. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Morten Messerschmidt er mere værd for Dansk Folkeparti end 200.000 støttekroner fra EU-Parlamentet.

Derfor har partiet valgt at betale EU-midlerne tilbage som en slags krigsskadeomkostninger - uden at ofre partiets store stemmesluger.

Det vurderer politisk kommentator Jarl Cordua.

- Det er Dansk Folkeparti-classic. De er meget gode til at erkende, når de ikke kan komme ud af en suppedas tidligere end alle andre, siger han.

- Nu passer de på Morten Messerschmidt, fordi han stadig har værdi for partiet som stemmesluger, og fordi det muligvis vil skade partiet endnu mere, hvis de smider ham ud.

Tidligere på året måtte europaparlamentarikeren trække sig fra sin post som partiets gruppeformand i EU-Parlamentet i en skandale om den europæiske gruppe Meld.

Og nu er Morten Messerschmidt endnu engang blandet ind i "rod" med EU-midler, som partiets formand Kristian Thulesen Dahl skriver på Dansk Folkepartis hjemmeside.

Den nye sag vil blandt andet betyde, at Dansk Folkeparti vil være forsigtig med at give Morten Messerschmidt ansvar for pengesager, mener Jarl Cordua.

- Man skal formentlig have en babysitter til at passe på pengene, for det kan han ikke finde ud af. Det er der i hvert fald en række sager, der tyder på, siger den politiske kommentator.

De 200.000 kroner, som partiet betaler tilbage, er angiveligt blevet brugt til at betale en del af regningen for DF's sommergruppemøder i 2014 og 2015.

Og en del af strategien med at betale pengene tilbage er at få sagen ud af verden, forklarer Jarl Cordua.

- Han prøver at trække en streg i sandet, så noget af dramaet tages ud. Så er der måske nogen, som siger, at nu er der ikke mere at komme efter. Men lad os nu se, om der ikke er det, siger han.

Hvorvidt sagen kommer til at skade partiet, er der ifølge kommentatoren ikke nogen tvivl om. Spørgsmålet er hvor meget.

- Hvis valget kommer inden længe, tror jeg, at det vil have en betydning.

- Men Dansk Folkepartis vælgere stemmer på partiet primært på grund af dets udlændingepolitik. Det er det, der trækker, siger Jarl Cordua.

LÆS OGSÅ: DF'ere skal tale med EU's anti-svindelenhed

LÆS OGSÅ: Kommentator: EU-penge er møgsag for Dansk Folkeparti

LÆS OGSÅ: Eksperter rejser nye anklager om DF-misbrug af EU-penge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx